Alman Burda, lidyana.com’un yüzde 22’sini aldı

Güncelleme Tarihi:

Alman Burda, lidyana.com’un yüzde 22’sini aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 01:29

Milli futbolcu Arda Turan’ın da ortağı olduğu ‘lidyana.com’ bir yılda ikinci ortağını aldı. Geçtiğimiz yıl Rus Ru-Net’in ardından dün de Alman Burda Grubu, şirketin yüzde 22 hissesini 12 milyon liraya satın aldı.

Haberin Devamı

Ortakları arasında Milli futbolcu Arda Turan’ın da olduğu ‘lidyana.com’a, Almanya’nın önde gelen medya gruplarından biri olan Burda Grubu yatırım yaptı. Alman Burda Grubu, şirketin yüzde 22 hissesini 12 milyon liraya satın aldı. Geçen yıl iş dünyasının önemli isimlerinin ortaklığı ile kurulan ve aksesuar ürünlerine satışı gerçekleştiren e-ticaret şirketi Lidyana.com, yapılan yeni anlaşma sonrası bir yılda ikinci yabancı yatırımını almış oldu.

HEDEF GLOBAL PAZAR

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Hakan Baş’ın yaptığı açıklamaya göre Alman Burda ile karşılıklı olarak imzaların atıldığını ve anlaşmanın tamamlandığını kaydetti. Yüzde 22’lik hisse karşılığında 12 milyon liraya anlaştıklarını belirten Baş, sözlerine şu şekilde devam etti: “Şirkette Rus şirket Ru-Net’in de yüzde 15.6 payı bulunuyor. Geriye kalan hissedarlar yine kurucu ortaklarımız. Bundan sonraki dönemde de hızlı bir şekilde büyümeye devam etmek istiyoruz. Amacımız önce Türkiye’de kendi kategorimizde liderliğimizi perçinlemek, arkasından da global pazara açılmak. Çünkü henüz sezon ürünleri kategorisinde dünyaya açılabilmiş bir Türk firması yok. Bu açılma döneminde, eğer gerekirse yeni bir ortaklık daha düşünebiliriz. Ancak 2015’ten önce herhangi bir yeni yatırım almayacağız.” Son dönemde gerek Gezi olayları gerekse de yaz dönemi ve Ramazan ayı nedeniyle e-ticaret sektörünün biraz zorlu bir dönemden geçtiğini hatırlatan Baş, “Ancak biz çok fazla etkilenmedik. Burda ile görüşmelerimiz Mart ayında başlamıştı. Bugüne kadar da performansımızda önemli bir değişim olmadı ve anlaşmayı imzaladık” dedi.

Haberin Devamı

3 büyük 10 küçük ortak

Haziran 2012’de de Rus arama motoru Yandex’in de yatırımcısı olan Ru-Net, lidyana.com’a 6 milyon TL yatırım yapmıştı. Şirketin diğer ortakları arasında futbolcu Arda Turan, Markafoni’nin kurucuları Sina Afra, Tolga Tatari ve Ahmet Sarı, Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın gibi isimlerinin yanı sıra Ulusoy Holding Yönetim Kurulu üyesi Saffet Ulusoy, Avantgarde Collection Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Öztanık, Raiffeisen Investment’ın Türkiye ekibinden Gökçe Kabatepe, Aydın Özol ve Oytun Özer bulunuyor. Şirketin en büyük üç hissedar ise Hakan Baş, Alman Burda Grubu ve Rus Ru-net olarak belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!