Alışveriş milleri Star Alliance’ı da kapsadı, THY 5 milyar doları aşacak

Güncelleme Tarihi:

Alışveriş milleri Star Alliance’ı da kapsadı, THY 5 milyar doları aşacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2009 00:00

THY ve Garanti Bankası, Türkiye’nin ilk uçuş mili programlı kredi kartı Shop&Miles’ta 500 bin müşteriyi geçti. THY Genel Müdürü Temel Kotil, yolcu sayısında Avrupa’nın 4’üncü büyük havayolu olduklarını, dünyanın en yüksek performanslı 4’üncü havayolu olduklarını belirterek, “İlk 6 ayda yurt dışı yolcu yüzde 17, yurt içi yolcu yüzde 5 arttı. 5 milyar dolar ciroyu aşabiliriz” dedi.

GARANTİ Bankası, başta Türk Hava Yolları (THY) olmak üzere Star Alliance üyesi 24 havayolundan kazanılan uçuş millerini alışveriş milleriyle birleştirdiği kredi kartı Shop&Miles’ı yeniledi. Bu yenilik kapsamında, Garanti Bankası’nın American Express ve MasterCard logolu iki kredi kartının özellikleri Shop&Miles’ta birleşiyor. Yenilenen Shop&Miles’ın tanıtıldığı toplantıda konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, yolcu sayısında Avrupa’nın 4’üncü büyük şirketi haline geldiklerini; dünyanın en yüksek performanslı hava yolları arasında 4’üncü seçildiklerini bildirdi.

Shop&Miles’ın katkısı büyük

Temel Kotil, “Bu iki dördüncülükte Shop&Miles’ın büyük payı var. Shop&Miles ile daha geniş bir yelpazeye bilet verme avantajı yakalıyoruz” dedi. Geçtiğimiz günlerde bir seyahatte, ABD’de okuyan bir Türk genci ile tanıştığını anlatan Temel Kotil, “Bu gencimize babası Shop&Miles kredi kartı çıkarmış. Orada tüm alışverişini, okul masraflarını, ödemelerini Shop&Miles ile yapıp Türkiye’ye geliş gidişler için mil puan biriktiriyor. Türk halkının bu teveccühü ile dünya dördüncüsüyüz. 2 dördüncülükte de Shop&Miles’ın katkısı çok büyük” ifadelerini kullandı. Shop&Miles kredi kartında biriken millerin 3 yıl içinde kullanılabildiğini söyleyen Temel Kotil, şöyle devam etti:

Haftada 4 bin 500 uçuş

“Yenilenen ve hem Amerikan Expres hem MasterCard logosu ile yola devam eden Shop&Miles, bize de esneklik sağlıyor. 2 kartla, mil kullandırma oranı artıyor. Shop&Miles’ta biriken millerin kullanılma oranı yüzde 85. Bu, çok yüksek bir oran. Shop&Miles ile 9 yıldır çalışıyoruz. THY de 76 yaşında ve adından en çok söz ettiren hava yolu şirketi oldu. Dünyada kriz yüzünden yolcu sayıları azalırken biz ilk 6 ayda yolcu sayımızı ortalama yüzde 10 artırdık. Yurt dışı yolcu sayısı ilk 6 ayda yüzde 17, yurt içi yolcu sayısı yüzde 5 arttı. Haftada 4 bin 500 uçuş yapıyoruz.”

Başarılı performanslarını 2009’da da sürdüreceklerini söyleyen Kotil, 20 yaşına giren THY yolcu programı Miles&Smiles’ın da 1.5 milyon üyeye ulaştığını bildirdi. Kotil, 5 milyon aktif uçak yolcusu olduğunu hatırlatarak, bunun 1.5 milyonunun Miles&Smiles üyesi olduğunu kaydetti. Her uçak yolcusunu Miles&Smiles üyesi yapmak istediklerini aktaran Kotil, her ay 40 bin üye yaptıklarını ifade etti.

Bedava mille en çok nereye uçtuk

İç hatlarda: İstanbul-İzmir, İstanbul-Ankara, İstanbul-Antalya
Dış hatlarda: İstanbul-Londra, İstanbul-Paris, İstanbul-New York, İstanbul-Milano

First Class’ta doluluk oranı yüzde 30-50

TEMEL Kotil, yaz aylarında yoğunluk olduğunu en yoğun ayın ağustos olduğunu belirterek, “Uçakları zamanında kaldırabilmek için sıkı program uyguluyoruz. Gecikmeleri en aza indirmeke çalışıyoruz” dedi. Kotil, THY’nin First Class uçuşlarında da yüzde 30-50 doluluk bulunduğunu ve burada bir aksaklık yaşamadıklarını söyledi.

Geniş gövdeli uçak sayısı 2 kat artıp 36’ya çıkacak

THY Genel Müdürü Temel Kotil, geçen yıl 4.7 milyar dolar olan cirolarını 2009 için 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini, ancak bu rakamı da aşabileceklerini belirtti. . Kotil, önümüzdeki 2 yılda geniş gödeli uçak sayısını 2 kat artırıp 36’ya çıkarmak istediklerini de belirterek “Bu uçaklardan 12’sini Boeing, 7’sini Airbus olacak” diye konuştu.

650 bin yeni Shop&Miles kredi kartı yola çıktı

GARANTİ Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Shop&Miles’den elde edilen millerin yalnızca THY’de değil Star Alliance üyesi tüm havayolu şirketlerinde kullanılabildiğini bildirdi. Sezgin, Shop&Miles ile aradan geçen 9 yılda iyi bir noktaya geldiklerini belirterek şunları kaydetti: “Shop&Miles, gerçek bir ‘mil’ programlı kredi kartı. 500 bin yeni kart, kullanıcılara teslim edildi, Ağustos sonuna kadar bu rakam 650 bini bilacak. Anlaşmamız bulunan American Express kartları da Shop&Miles’a dahil edildi, 2 kart tek bir programda birleştirildi. Kazanılan miller tek havuzda toplanıyor. Müşterilere iki kart da bir arada gönderiliyor. Shop&Miles, 9 yılda 30 milyar mil kazandır. Bunun yüzde 85’i bedava uçuş olarak kullanıldı. 500 bin Shop&Miles sahibinin üçte biri her ay uçuş millerini kullanarak bilet alıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!