Alışveriş merkezini pazar günü kapatmak yok, otoparka karışmayız

Güncelleme Tarihi:

Alışveriş merkezini pazar günü kapatmak yok, otoparka karışmayız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2010 00:00

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, “Pazar günü alışveriş merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili bir kural söz konusu değil” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Mobilya Fuarı’nın ardından CNBC-E’nin sorularını yanıtlayan Ergün, büyük mağazacılık yasa tasarısında AVM’lerin pazar günü kapalı olup olmayacağının sorulması üzerine, tasarıda böyle bir madde olmadığını vurguladı.  Eğlence yerleri, sinemalar, diğer restoran kafe gibi yerlerle ilgili herhangi bir süre kısıtlamasının söz konusu olmadığını vurgulayan Ergün, şöyle konuştu: “Çalışanlar açısından ayda hiç olmazsa bir pazar gününün AVM çalışanlarına izin, tatil olarak kullandırılabilmesi konusu var. Çünkü onlar hiçbir cumartesi-pazar izin yapma imkanına sahip olmuyorlar. Onların da çocukları, aileleri var. Bu tür talepleri karşılayan bir bölüm var ama pazar günü alışveriş merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili bir kural söz konusu değil.”
Otoparka karışmayız
Otoparklarla ilgili olarak da Ergün, şöyle konuştu: “Bütün alışveriş merkezlerinde otopark mecburiyeti var. Otoparkı olmayan AVM olmayacak. Otoparkların ücretli veya ücretsiz olmasına biz karışmıyoruz. Bu AVM içerisinde verilecek bir karardır. Tasarıda otopark mecburiyeti vardır, otoparkı kimin işleteceğiyle ilgili bir kural yoktur.”
Yüzde 2’lik artış
Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, organize perakendenin önünü keserek geleneksel perakendeyi yaşatmak gibi basit ve çağa denk düşmeyen bir söylem yerine, organize perakendeyi geliştirirken gelenekselin nasıl modernleştirileceğinin tespitini yapmak ve bu konuda düzenlemeler geliştirmek gerektiğini bildirdi. Nane, organize perakende sektörünün 2009 yılını yüzde 2’lik net istihdam artışı ile bitirmesinin önemine dikkat çekti.

Haberin Devamı

160 milyon dolarlık Çin mobilyası uyarısı

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, CNR Expo’da düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı’nın (İMOB) açılışında yaptığı konuşmada, fuarın bu yıl, 10 bini yabancı olmak üzere 100 bine yakın misafire ev sahipliği yapacağını belirtti. 160 milyon dolarlık Çin mobilyasının Türkiye’de satıldığını belirten Ergün, “Bizim içimizde, iç pazarımızda yer bulması, üstelik her geçen gün pazar payını artırması anlaşılabilir, kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!