Ali ve Volt çocuklara enerjiyi anlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Ali ve Volt çocuklara enerjiyi anlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 22:43

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, çocuklara enerjiyi Ali ve robotu Volt ile anlatacak. Bir çocuk karakterin maceraları ile tüm enerji kaynaklarını çocuklara anlatmak için özel bir çizgi roman dergi hazırlandı.

Haberin Devamı

"Ali’nin Enerji Serüveni” isimli dergi, yarın karne alacak 4 ve 5. sınıf öğrencilerine 1 milyon adet dağıtılacak. Çocuklarda enerji kaynakları, elektriğin üretimi, çevre ve enerji ilişkisi gibi enerji ile ilgili konularda farkındalık ve bilinç oluşturmak isteyen Enerji Bakanlığı, eğlenerek öğrenmeleri amacıyla böyle bir dergi hazırladı.

DEVAMI GELECEK

Derginin devamının da geleceğini ifade eden yetkililer, madenler, enerji tasarrufu ve verimliliği alanlarında devam edilmesinin planlandığını söylediler. Bol resimli olarak hazırlanan dergi, bilime ve araştırmaya meraklı Ali’nin evde kendisine yardımcı bir robot icat etmesi ile başlıyor. Dergide, Newton, Galilei, İbni Sina, Hazerfen Ahmet Çelebi gibi bilim adamları da tanıtılıyor. Sadece enerji değil, Ali’nin ablası Mine ile çocuklarda çevre hassasiyeti kazanılması amaçlanıyor, çocuklara bu alanda basit görevler veriliyor. Sadece enerji değil, Ali’nin ablası Mine ile çocuklarda çevre hassasiyeti kazanılması amaçlanıyor, çocuklara bu alanda basit görevler veriliyor.

BAKMADAN GEÇME!