Ali Özmen Safa: Remzi Gür’le yaptığım ortaklık 4 yıl önce bitti

Güncelleme Tarihi:

Ali Özmen Safa: Remzi Gür’le yaptığım ortaklık 4 yıl önce bitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 00:00

Star Gazetesi ve matbaalarına 5 milyon 150 bin dolar teklif eden Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa, Remzi Gür ile yaklaşık 6 yıl önce bir emlak projesinde işbirliği yaptıklarını belirterek, "Remzi Bey ile ortaklığımız 4 yıl önce bitti" dedi.

STAR Gazetesi ve matbaalarına talip olan Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a yakın işadamı Remzi Gür ile yaklaşık 6 yıl önce bir emlak projesinde işbirliği yaptıklarını belirterek, "Remzi Bey ile ortaklığımız 4 yıl önce bitti" dedi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) 19.5 milyon dolar muhammen bedelle ikinci kez satışa çıkardığı Star Gazetesi ve 4 matbaasına 5 milyon 150 bin dolarla en yüksek teklifi veren Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa’nın Başbakan Erdoğan ve Remzi Gür’e olan yakınlığı dikkati çekmişti.

LONDRA’DA TANIŞTIM: Londra’da yaşayan Remzi Gür ile uzun yıllar önce Londra’da tanıştığını söyleyen Ali Özmen Safa, Gür ile ortaklığı konusunda şunları söyledi: "İngiltere’de İngiliz-Türk Ticaret Odası gibi başarılı işadamlarının buluştuğu belirli ortamlar var. Remzi Bey’le bu ortamlarda sık sık biraraya geliriz. Ben bir işadamıyım. İngiltere ve Kıbrıs’ta büyük çapta emlak işi yapıyorum. Zaman zaman projelerime değişik yatırımcılar alıyorum. İngiltere’de 6-7 yıl önce emlak işinde Remzi Bey’in ailesiyle birlikte bir konut projesi yatırımımız oldu. İngiltere’de ikamet eden başka Türkler ve Kıbrıslı işadamlarıyla da bu tarz işbirliklerimiz oldu. Bunu özellikle inşaat sektöründe çok yapıyorum. Ama Remzi Bey ile ortaklığımız 4 yıl önce bitti."

REMZİ BEY YALNIZ GELMEDİ: İngiltere’deki cirosunun yaklaşık 100 milyon sterlin olduğunu belirten Ali Özmen Safa, "Remzi Gür’ün de ortak olduğu konut projesi yaklaşık 10 milyon sterlinlik bir projeydi. Remzi Bey bu projenin ancak 2 milyon sterlinlik bölümünü finanse etti. Ancak Remzi Bey bu projeye yalnız gelmedi, yanında başka Türk yatırımcılar da vardı" diye konuştu. Her yatırımında yanına mutlaka birden fazla yatırımcı aldığını söyleyen Ali Özmen Safa, "Remzi Gür şart değil, benim Remzi Gür’e ihtiyacım yoktur. Görüşlerimi bilgilerimi tecrübelerimi ortaya koyar, onları Kıbrıs’a getiririm" dedi.

ŞU ANDA ORTAKLIĞIMIZ YOK: Her ay Kıbrıs’ta 2 milyon sterlinlik yatırımım devam ediyor. Ama hiçbir projemde Remzi Gür’ün şu anda yatırımı yoktur. Şu andaki yatırımcılarımın yüzde 99’u İngiliz" dedi. Dünyadaki bütün yatırımcıların bugün yatırım fırsatı peşinde olduğunu söyleyen Ali Özmen Safa, şöyle devam etti: "Yatırımlarımda yatırımcılar da kazanıyor, ben de kazanıyorum."

Parayla herkes yapar, marifet parasız yatırımda

ALİ Özmen Safa, yatırımlarının finansmanına ilişkin soruya ya şu yanıtı verdi: "Üç yıl önce Kıbrıs’ta yatırıma başladığımda ’Ben Kıbrıs’a sadece maddi yatırımla gelmiyorum, tecrübe ve bilgilerimi de getireceğim’ demiştim. Bugün Kıbrıs’ta büyük yatırımlar yapıyorum. O yıllarda bana bir bakan ’Ali Bey büyük yatırımlar yapıyorsunuz, uluslararası bir şirketsiniz biliyoruz ama maddi imkanınız var mı?’ diye sordu. Ben de şunu dedim: ’Sayın Bakanım, parayla herkes yatırım yapar, marifet parasız yapmaktır. Bizim memleketimizin yatırımcıları çekecek şahıslara ihtiyacı var. Yatırım parasız nasıl yapılır? Bütün dünyada paradan çok ne var. Paralar yatırım fırsatı arıyor. Yatırımlarımızda ben de kazanıyorum, yatırımcılarımız da. Ben yatırımcılarıma belli süre içinde yatırımınız değer kazanmazsa şu kadar fazlasıyla geri alırım garantisi veriyorum. Ama genelde de kimse bana geri vermek istemiyor. Çünkü kazanıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!