Ali Ağaoğlu, Araplara ‘1453’ten 4 kule daha sattı

Güncelleme Tarihi:

Ali Ağaoğlu, Araplara ‘1453’ten 4 kule daha sattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2013 00:00

Maslak 1453 projesiyle ilgili tartışmalar sürerken, projenin sahibi Ali Ağoğlu, Körfez bölgesine ‘toptan’ satışlarına devam ediyor.

Haberin Devamı

İki hafta önce Ekonomist dergisinin ilk kez duyurduğu iki kulenin satışının haberin ardından, yeni satış bilgisine daha ulaşıldı. Ali Ağaoğlu, 4 kulenin 300 milyon dolarlık bedeli için ön anlaşmasını yaptıklarını açıkladı.

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasından sonra, yabancılara satış tutarının 500 milyon dolara ulaştığını anlatan Ali Ağaoğlu, “Son satış rakamı, buna dahil değil. Bu rakamla 800 milyon doları bulacağız. 2014 yıl sonu için 2 milyar dolar sözü vermiştim. Sözümü tutacağım” dedi.

Mütekabiliyet yasası ile birlikte Türkiye’deki konut sektörüne ciddi yatırım girmeye başladığını belirten Ağaoğlu şunları söyledi:

“Türkiye bölge ülkeleri arasında çok öne çıktı. Yatırımcıların ilgi odağı. Bu bizim projelerimize de yansıyor. Ağaoğlu Maslak 1453 başta olmak üzere pek çok inşaat projesine yoğun bir yabancı ilgisi var.

Haberin Devamı

Başta Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Yemen olmak üzere pek çok Körfez ülkesinden geliyor bu ilgi. Biz Ağaoğlu kadar Türkiye’nin de yabancı gözünde gayrımenkulde marka olması için çalışma yürütüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!