Alfa Menkul hazır talep varken halka açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Alfa Menkul hazır talep varken halka açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Global Menkul Değerler'den sonra Cıngıllı Holding'in bünyesindeki Alfa Menkul Değerler de halka açılıyor. Alfa Menkul Değerler Genel Müdürü Aziz Karadeniz, halka açılmak için bütün hazırlıkların tamamlandığını ve Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin beklediklerini söyledi.

Yaklaşık 17 milyon dolar değer biçilen şirketin yüzde 16.8'inin halka arz edileceğini belirten Karadeniz, bunu, kurumsallaşma yönünde atılmış çok önemli bir adım olarak gördüklerini kaydetti. Karadeniz, sermaye artırımı ve ortakların rüçhan hakkı kısıtlaması yoluyla gerçekleştirilecek halka arzın, yüzde 60'ının yurtiçine, yüzde 40'ının ise yurtdışına ayrıldığını belirtti.

Bu yılın ilk çeyreğinde, şirketin kârının geçen yıla oranla dört kat arttığını hatırlatan Karadeniz, hedeflerinin sektörde en büyük değil, en iyi olmak olduğunu vurguladı. Karadeniz, şunları söyledi:

‘‘Piyasada hazır talep varken halka açılalım dedik. Aslında Mart ayı itibariyle halka açılmayı planlamıştık, çeşitli nedenlerle olmadı. Fakat hisse için Mart ayında belirlediğimiz satış fiyatını değiştirmedik. Bu yüzden cazip fiyatımızla da satışta zorlanmayacağımızı düşünüyorum. Halka arzla kurumsallaşma yolunda ilk adımı atmış olacağız. Bunun ardından stratejik yabancı ortaklık için girişimlerimiz olacak. 2000'li yıllara yabancı bir ortakla girebiliriz. Yurtdışında Romanya ve Türk Cumhuriyetleri'nde belirli bölgelerde şube ve temsilcilikler açmayı hedefliyoruz. Yurtiçinde de şube sayımızı artıracağız. Akmerkez'deki merkez şubenin ardından İzmir'de de bir şube açacağız. Fakat hedefimiz, her yerde şube açarak büyümek değil. Belirli merkezlerde odaklanarak, müşteriye iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz.’’

10 yıl içinde bankacılık sektöründe perakende iş yapan 5-6 büyük banka olacağını belirten Karadeniz, aynı dönemde orta ölçekli bankaların yerini de yatırım bankaları ve onlar gibi çalışan aracı kurumların alacağını öne sürdü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!