Alfa da halka açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Alfa da halka açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Borsada Global Menkul Değerler'den sonra İMKB aracı kurumlarından Alfa Menkul Değerler de, halka açılıyor. Alfa Menkul Değerler Genel Müdürü Aziz Karadeniz, şirketin yüzde 15-20'sini halka açmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurduklarını söyledi.

Alfa Menkul'ün halen ödenmiş sermayesinin 500 milyar lira olduğunu hatırlatan Karadeniz, sermaye artırımında rüçhan hakkı kısıtlamasına giderek halka açılacaklarını vurguladı. 1997 yılını 973 milyar lira ile kapattıklarını belirten Karadeniz, ilk etapta bu kârı dağıtmayarak sermayeye ekleyeceklerini belirtti. Karadeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Böylece şirketin sermayesinin 1 trilyon 475 milyar liraya çıkacak. Bunun ardından bedelli sermaye artımına gidip, ödenmiş sermayeyi 1.6 trilyon liraya çıkartacağız. Bu ikinci sermaye artırımında, ortakların rüçhan hakkı kısıtlaması yoluyla halka arz gerçekleştirilecek. Halka açılmakta amacımız,şirkete kaynak sağlamak değil. Kurumsallaşmayı sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca şirketi kurarken ortak olmak isteyenler vardı. Bu halka açılma ile onlara da fırsat vermek istiyoruz.’’

Hisse senedi fiyatının henüz belirlenmediğini söyleyen Karadeniz, bunun yurtdışında yapılacak tanıtım toplantılarından sonra saptanacağını kaydetti. Karadeniz, halka açılmada finansal kuruluş olarak özvarlık şartını yerine getirdiklerini hatırlattı.

1994 yılında kurulan Alfa Menkul Değerler'in yüzde 90'ı Cıngıllı Holding ve Cıngıllı Ailesi'ne ait. Şirketin hisselerinin yüzde 10'u da Aziz Karadeniz'in elinde bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!