Alerjik anneler teknolojiyle çare arıyor

Güncelleme Tarihi:

Alerjik anneler teknolojiyle çare arıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 11:54

Alerji ile Yaşam Platformu ve Çölyakla Yaşam Derneği, Türkiye’de ilk kez hastalara yönelik bir webinar yani internet üzerinden yayınlanacak bir seminere imza atıyor.

Haberin Devamı

22 Nisan günü saat 10:00’da Türkiye’nin her ilinden hatta dünyanın herhangi bir ülkesinden izlenebilecek webinar ile doktorlar Prof.Dr.Fügen Çullu Çokuğraş ve Prof.Dr.Haluk Çokuğraş evlere konuk olacak ve çocuklarda alerjik hastalıkların teşhis ve tedavisini anlatacak.

Webinar konuları ile ilgili doktorlarımıza sormak istenilen sorulan yarına kadar alerjikanne@gmail.com adresine gönderilebilecek. Yöneltilen soruların bir kısmından webinar konuları arasında bahsedilecek, bir kısmı ise webinar sonundaki soru-cevap kısmında yanıtlanacak.

Katılımcıların kayıt yaptırması da gerekiyor. Kayıt için öncelikle www.cocuklardabesinalerjileri.com adresine girilecek ayrıca mobil uygulamalar da indirilebiliyor.

ÇOCUKLARIN YÜZDE 8’İ ALERJİK
Alerji; vücudun özel bir maddeye karşı gösterdiği aşırı tepki. Alerjik reaksiyona yol açan antijen ise alerjik madde (alerjen) olarak adlandırılıyor. Alerji birçok maddeye karşı olabiliyor. Aslında besin alerjilerinin görülme oranı çok fazla değil ama yeni doğanlarda ve çocuklarda besin alerjisi görülme oranı daha oldukça yüksek. Çocukta yüzde 2- 8 oranında besin alerjisine rastlanırken yetişkinlerde yüzde 1 civarında, tüm nüfusta ise yüzde 2 oranında görülüyor.
Çocukların yaklaşık yüzde 5’ine besin alerjisi tanısı konmasına rağmen genellikle büyüyünce bu sorunları ortadan kalkıyor. Çocuklarda bu belirtilerin yüzde 70’i sindirim sisteminde, yüzde 4’ü deride, kalanı da solunum sisteminde görülüyor. Besin alerjileri sadece o besini tüketmekle değil, besine dokunma ve hatta kokusunun solunmasıyla da ortaya çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Genelde kalıtımsal olan besin alerjilerinin hemen hemen hepsi erken yaşlarda tanımlanıyor, besin alerjisinin tüm olumsuz etkilerinden korunmak için görülen ilk belirtilerde doktora başvurulup tedaviye başlanılması gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!