Aksoy’a inanılmaz torpil

Güncelleme Tarihi:

Aksoy’a inanılmaz torpil
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Gümrük çıkış beyannamelerinde sahtecilik yapılarak devletin milyarlarca lira dolandırılmasıyla ilgili soruşturma sonunda sadece Erol Aksoy'a ait AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik A.Ş.'nin dava dışı kalması dikkat çekti. İstanbul Mali Şube ekiplerinin operasyonu üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde Emniyet Müdürlüğü'nün savcılığa sunduğu ayrıntılı raporda aralarındaki ilişkiler tek tek değerlendirilerek hepsi suçlanan şirket ve kişilerden sadece Aksoy'a ait AKS şirketi savcılık aşamasında takipsizlikle kurtuldu.

Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Turgut Selçuk tarafından hazırlanan dava iddianamesinde soruşturma konusu şirketlerden MGS Marmara Dış Ticaret Şirketi yetkilileri Uğur İnç, Gürcan Böge, Tuşe Tekstil yetkilisi Nihat Tomu, MEK Makine El Sanatları Limited Şirketi yetkilisi Mehmet Emin Kılıçaslan ile bu gibi sahte ihracatlara aracılık yaptığı öne sürülen Inter-Ata komisyonculuk şirketinin tüm yetkililerinin aralarında bulunduğu olayla ilgili tüm kurum ve kişiler 3-12 yıl hapis istemiyle yargıç karşısına çıktılar. Diğer ihracatçı ve aracı şirketler gibi aynı suçlamayla karşı karşıya bulunan AKS TV şirketi ise adının iddianamede bile geçmesine rağmen savcılığın takipsizlik kararıyla dava dışı kaldı. Aynı ilişkiler, faturalar ve suçlamalara rağmen sadece AKS'ın dava dışı kalması dikkat çekti.

Sahtecilik ve dolandırıcılık olayına adı karışan şirketlerden Şenteks Tekstil Limited Şirketi ile Serateks Tekstil Limited Şirketi'nin dosyaları merkezleri Denizli'de bulunduğu için bu il başsavcılığına gönderildi. Yine aynı olayda naylon fatura kesmekle suçlanan Doğukan Tekstil, Enez Tekstil, Vakar Tekstil ve Veder Tekstil ünvanlı şirketlerin adreslerine Mali Şube'ce baskınlar yapıldı, ancak, adreslerini terk ettikleri belirlendiği için sorumluları kaçan bu şirketlerle ilgili bir işlem yapılamadı.

KARARININ GEREKÇESİ

AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik A.Ş. Finansman Müdürü Yavuz Sünteroğlu ve Muhasebe Müdürü Gürbüz Kuşçu ile ilgili verilen takipsizlik kararına gerekçe olarak sahte gümrük çıkış beyannameleri örneklerinin şirket muhasebesine geçmediği ve bu belgelerle vergi iadesi talebinde bulunulmadığı iddiaları gösterildi.

İtiraf etti

SHOW TV ve Cine-5'in sahibi Erol Aksoy, önceki akşam Show TV'de, kendisine ait AKS TV firmasının dışardan para getirdiğini itiraf etti. Aksoy, AKS Reklamcılık ve Filmcilik Şirketi'nin Show TV'de yayınlanan açıklamasında, ‘‘AKS TV Reklamcılık ve Filmcilik A.Ş., eski döviz kredi tahahhütlerini kapatmak için ihracat satın aldı’’ denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!