Aksigorta’dan 48 milyon TL kar

Güncelleme Tarihi:

Aksigorta’dan 48 milyon TL kar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 10:01

Aksigorta’nın 2016 yılı finansal sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, 2016’da 1.9 milyar TL prim üreterek, üretimi geçen yıla göre yüzde 17 artırdıklarını, kaskoda yüzde 24 gibi sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme kaydettiklerini, yangın branşında da yüzde 10 ile sektör paralelinde büyüdüklerini söyledi. Uğur Gülen, geçen yıl teknik karlılığın 123 milyon TL seviyesinde sonuçlandığını belirterek, şunları söyledi:

“Sigortacılıktaki teknik karlılık göstergesi olan bileşik rasyo, 23 puan iyileşerek, yüzde 99 seviyesinde gerçekleşti. Yüzde 67 seviyesinde gerçekleşen hasar prim oranındaki 22 puanlık iyileşme, bu gelişmede en büyük katkıyı sağladı. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) bazında hazırlanan finansal tablolara göre ise Aksigorta’nın net karı yaklaşık yüzde 400 artış ile 71 milyon TL’e ulaştı.

Haberin Devamı

Stratejik büyüme alanı olarak belirlediğimiz banka kanalında; öncelik verdiğimiz yangın, kasko, sağlık ve mühendislik branşlarında sektörün üzerinde büyüme göstererek başarılı bir performans sergiledik. 2017’de de dengeli bir portföy yaratmaya, sektörün üzerinde büyüyerek pazar payımızı korumaya, banka kanalında ivmelenmeye, acente kanalımızın portföy karlılığını iyileştirmeye, dönüşüm projelerimizi sürdürmeye ve piyasa değerimiz ile hisse performansımızı yükseltmeye devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!