Akro coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Akropolis ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

Akro coin nedir Hangi borsalardan alınır Akropolis ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 20:14

Akropolis, borç verme ve borçlanma de dahil olmak üzere serveti büyütmek ve kurtarmak için özerk bir finansal ekosistem sağlamayı amaçlar. Merkezi olmayan ve Ethereum tabanlı bir finans protokolü işleten bir şirket olarak bilinir. AKRO coin nedir? Hangi borsalardan alınır merak edilen tüm detayları sizler için derledik. 

Haberin Devamı

Akropolis (AKRO) Coin, insanların kolay bir şekilde para biriktirme, kripto para kredileri çekebilme ve birikimlerini büyütme imkanı sağlayan yeni nesil bir finans çözüm olarak bilinir.

AKRO Coin Nedir?

Akropolis (AKRO), DeFi ürünleri yaratmak için çeşitli araçları sağlayan Akropolis ağında bulunan bir kripto para birimdir. Akropolis (AKRO), Akropolis ağında ödünç alma ve verme işlemlerini mümkün hale getiriyor. Bu uygulamaların kullanılmasını sağlayan çok önemli bir araçtır. Akropolis (AKRO), Akropolis OS aracılığı ile DeFi ürünlerini oluşturmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir.

Akropolis (AKRO), aynı zamanda yerel yönetim token’ı olarak kullanıcılara oy hakkı veren çok önemli bir yönetişim birimidir. Akropolis Coin (AKRO), kripto para birimi ekosisteminin kendi dijital para birimidir. Aynı zamanda sistem içindeki yer alan uygulamalara erişmeye, aynı zamanda diğer kripto paralar ile takas etmeye ve alım satım işlemleri gerçekleştirmek için kullanılır. 4 milyar adet olduğu duyurulan toplam Akropolis Coin (AKRO) arzının 2,6 milyarı piyasaya sürüldü. 102 Milyon Dolar piyasa değerine sahip olan kripto para piyasasında 274. sırada yer alan Akropolis Coin (AKRO), yazı yayına hazırlandığında 1 AKRO = 0.039 Amerikan Doları değerine sahipti. Akropolis Coin (AKRO), 2021 yılının Şubat ayında tarihi zirvesini de görerek 0.06 Amerikan Doları değerine kadar ulaşmıştı.

Haberin Devamı

Akropolis Hangi Borsalardan Alınır?

Akropolis almaya karar verdiğinizde öncelikle kripto para alım satım işlemleri gerçekleştiren sitelere doğrudan kayıt olmanız gerekir. Gereken kripto para borsalarından birine kayıt olduktan sonra ilk yapmanız gereken işlem ise, kimlik doğrulamasıdır. Bunun için öncelikle nüfus cüzdanınızın ön arka yüzünü sisteme yüklemeniz gerekir. Bazı borsalar da bunun yerine selfie isteyebilir. Bu istek ise, kayıt yapmak istediğiniz siteye göre değişebilir. AKRO coin, Türk borsaları arasında yer almazken, yurtdışında Uniswap, Binance, BitMax, KuCoin, Huobi Global, Bithumb, Upbit, FTX, Gate.io ve Hotbit gibi büyük borsalardan kolaylıkla alınıp satılabiliyor.

Haberin Devamı

Akropolis Ne Zaman Çıktı?

Akropoli, 2017 yılında ilk defa Ana Andrianova tarafından, Kate Kurbanova’nın daha sonra kurucu ortak olarak katılması sonucunda kurulmuştur. Şirket, 2018 yılının Aralık ayında teknoloji ve akademik ortaklıklar geliştirmeye, müşterilerden ve kurumsal ortaklardan oluşan bir boru hattı oluşturmaya ve Akropolis ekosistemini oluşturmak için odaklanacağını söyleyerek iş modeli hakkında bazı önemli bilgiler verdi. Aynı zamanda ortaklık ve pazarlama kurma gibi iç operasyonlar için kullanılmak üzere çok önemli sayıda AKRO‘ya da sahiptir.

Akropolis, 2019 yılının Ağustos ayında AKRO için gerçekleştirilen akıllı sözleşmeler ise, blockchain güvenlik firması olan CertiK tarafından da denetleniyor. Şirket, Akropolis tarafından şirkete önerilen bazı değişiklikleri de uyguladıktan sonra akıllı sözleşmelerin “yapısal bir şekilde sağlam ve klasik olarak bilinen herhangi bir anti-kalıp ya da güvenlik sorununa karşı da savunmasız olmadığını” göstermiş oldu.

Haberin Devamı

Akropolis, dağıtılmış bir emeklilik fonu ve tasarruf olarak da tasarlandı. İlk duyurusunda ise, devlet emeklilik sistemlerinin kaçınılmaz çöküşünden kaynaklı olan “yaklaşan önemli bir emeklilik açığı kıyameti” şeklinde tanımladığı şeye bir çözüm oldu. Ama 2020 yılının Ağustos ayında şirket, herhangi bir kar amacı gütmeyen büyük sermaye havuzlarının da çok hızlı bir şekilde başlatılmasına izin verebilmek için Akropolis oluşturarak odağını sistemin temel çerçevesini oluşturmaya kaydırdığını gösterdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!