Akdeniz'in en büyük turizm fuarı İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Akdenizin en büyük turizm fuarı İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye, bugüne kadar düzenlediği en büyük uluslararası fuara 1999 yılında ev sahipliği yapacak. Akdeniz'in en büyük turizm fuarı olan EMITT, 1999'un Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Fuara 50 ülkeden 500'e yakın kuruluş katılacak.

Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Türkiye, uluslararası nitelikte dev bir turizm ve seyahat fuarına evsahipliği yapacak. Akdeniz'in en büyük turizm ve seyahat fuarı EMITT'99, 18-21 Şubat 1999 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek. Fuara, 50 ülkeden 500'e yakın kuruluş ile 100'e yakın gazeteci-yazar katılacak. Fuarın tanıtımı ve harcamaları için 300 bin dolarlık (84 milyar lira) bütçe ayrıldı. EMITT, Türkiye'nin bugüne kadar düzenlediği en büyük uluslararası fuar olacak.

EMITT'99 fuarının tanıtımı nedeniyle organizasyonun ortakları Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, TÜROB ve TYD'nin yetkililerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

BİRİNCİ LİGDEYİZ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Cenap Aybay, turizmde Akdeniz bölgesinde yoğun bir rekabetin yaşandığını ve kendi içinde bloklaşmaya gittiğini söyledi. Türkiye'nin artık İspanya, İtalya ve Yunanistan ile birlikte Akdeniz turizminde birinci ligde bulunduğunu belirten Aybay, bölgenin ikinci bloğunu ise Tunus ve Fas'ın oluşturduğunu vurguladı. Bölgedeki ülkelerden birinde turist sayısı artarken, diğerinde azaldığını anlatan Aybay, bu durumda rakip ülkeyle işbirliği yapılarak 3. ülke pazarlarından pay almaya yönelmek gerektiğini bildirdi. Aybay, ‘‘Biz EMITT'99 fuarı, bu yolda atılacak adımların somut örneği olmasının yanı sıra,Türkiye'nin bölgedeki önderliği için de önemli bir fırsattır’’ dedi.

FUARA BÜYÜK İLGİ

Fuarın organizasyonunu gerçekleştiren dünyanın en büyük fuar şirketlerinden ITE'nin Global Direktörü David Hammond da, 6 ay sonra gerçekleştirilecek fuara, şimdiden büyük ilgi gösterildiğini bildirdi.

ABD'den Brezilya'ya, İngiltere'den Fransa'ya, Tunus'dan Malta'ya, Rusya'dan Singapur'a kadar birçok şirketin katılımını teyit ettiğini belirten Hammond, bu ilginin fuar merkezi olarak İstanbul'u seçmelerinin ne kadar isabetli olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Katılımcı tur operatörlerinin masraflarının büyük bölümü, Türkiye tarafından karşılanacak. Fuarın sponsorlarından THY, ulaşım masraflarının yüzde 75'ini üstlendi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!