Akbank'tan dolandırıcılık uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Akbanktan dolandırıcılık uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2009 13:47

Akbank, son günlerde internet üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı müşterilerini e-posta ile uyarıyor.

Akbank'tan yapılan açıklamada, son günlerde Akbank ismi ve görseli kullanılarak müşterilerine dolandırıcılık (phishing) e-postaları gönderildiği belirtildi.

Bu e-postalarda “Akbank Hesap Kartı Doğrulama” ya da “Bilgilerinizin yeni altyapımızda güncellenmesi için 'Güncellemek için tıklayınız' yazılı link aracılığıyla müşterilerin sahte Akbank web sitesine yönlendirildiklerinin ifade edildiği açıklamada, bu sayfada açılan ekran üzerinde de banka kartı numarası, son kullanma tarihi ve Akbank kart şifresinin istendiği kaydedildi.

Açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:
“Akbank hiç bir zaman size 'Akbank Hesap Kartı Güvenlik Güncellemesi'ne ilişkin ya da başka bir konu nedeniyle, banka kartı numarasının, son kullanma tarihinin, şifresinin ya da size özel müşteri bilgilerinizin istendiği e-postalar göndermemektedir. Lütfen bu tür e-postalardaki linklere tıklamayınız ve linklerden internet şubelerimizi kesinlikle kullanmayınız. Bu e-postaları hemen siliniz. Böyle bir e-postayı açarak, e-postanın linkindeki sayfaya kişisel bilgilerinizi girdiyseniz, hemen 444 25 25 Akbank Telefon Şubesi'ni arayınız. İnternet şubelerimizi, mutlaka tarayıcınıza www.akbank.com yazarak ulaştığınız Akbank web sitesi üzerinden kullanınız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!