Akbank'a Global Finance'dan 3 ödül

Güncelleme Tarihi:

Akbanka Global Financedan 3 ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 18:24

Akbank, dünyanın önde gelen finans dergilerinden Global Finance’in IMF / Dünya Bankası toplantıları çerçevesinde düzenlediği “Gelişmekte Olan Piyasalardaki En İyi Bankalar” ödüllerinde üç kategoride birden Türkiye’nin en iyi bankası seçildi.

Bankadan konuyla ilgili yapılan duyuruda “En İyi Gelişmekte Olan Piyasa Bankası”, “En İyi Dış Ticaret Finansmanı Hizmetleri Bankası” ve “En iyi Döviz İşlemleri Bankası” seçilen Akbank’ın ödüllerini Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza Bülent Adanır ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli’nin aldığı kaydedildi.

Verilen bilgiye göre Global Finance tarafından bu yıl 15'inci yapılan araştırmanın sonuçları çerçevisinde verilen ödüllerle gelişmekte olan piyasalarda en iyi performans gösteren ülke bankaları belirleniyor. Global Finance değerlendirmesini varlıklardaki büyüme,karlılık, stratejik ilişkiler, müşteri hizmetleri, pazar payı, rekabetçi fiyatlama, küresel gereksinimleri karşılama yeteneği ve yenilikçi ürünler kriterlerini temel alarak yapıyor.

Washington D.C.’de düzenlenen bir törenle verilen ödüllere ilişkin olarak açıklama yapan Akbank Murahhas azası Bülent Adanır 3 kategoride alınan bu ödüllerin “Akbank’ın finansal gücünün, müşteri odaklı yenilikçiliğe dayalı iş modelinin ve Akbank’ın uluslararası piyasalardaki saygınlığının bir göstergesi olduğunu” belirtti. Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli de Akbank’ın Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde Türkiye’nin en iyi bankası seçilmesinin “Akbank’ın güçlü yurtdışı ilişkilerinin bir neticesi” olduğunu ifade etti. Global Finance Başkanı ve Yayımcısı Joseph D. Giarraputo ise gelişmekte olan ülkelerin küresel ekonomi genişledikçe gün geçtikçe daha fazla ilgi topladığına dikkat çekerek, “Ödüllerimizle zorlu piyasa ortamında önemli fırsatlar arayan şirketlere hizmet sunan bankaları belirledik” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!