Akbank’ta yarıştılar 4 haftalık Harvard yaz okulu kazandılar

Güncelleme Tarihi:

Akbank’ta yarıştılar 4 haftalık Harvard yaz okulu kazandılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2010 00:00

Akbank’ın, gençlerle birlikte yola çıkarak sürdürülebilir değer yaratma bilinci ile 2 yıl önce kurduğu Akbank Düşünce Kulübü’nün 4 üyesi, Harvard Summer School’da 4 hafta süreli programa katılma hakkı kazandı.

Haberin Devamı

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt’un katıldığı ödül töreninde, finale kalan 7 takımdan 28 üniversite öğrenicisinin de Akbank ve Sabancı Holding’de staj yapmada öncelik tanınan Akbank Düşünce Kulübü üyeliğine seçildiği açıklandı. Törende konuşan Akkurt, Akbank Düşünce Kulübü’nde bu yıl gençlerin ‘Hayatları etkileyen trendler nelerdir ve bu trendler doğrultusunda finansal ürün ve hizmetler neler olabilir’ temasına odaklandıklarını hatırlatırken, “Sadece birinci takım değil öğrencilerimizin hepsi kazandı. Ama en birinci Akbank kazandı” diye konuştu. Akkurt, birinciliği kazanan takımın projesinin ne olduğu konusunda ayrıntı vermeden, “Bu projeyi 3 ay sonra açıklamayı planlıyoruz. Bu, bankanın temel stratejisine katkıda bulunacak, geniş bir alanı kapsayacak, 360 derecelik bir proje. Eğer yetişirse 3 ay içinde herkesin hoşuna gidecek bir yenilik olarak duyurusunu yapacağız” dedi.
Başvuru rekoru kırıldı
Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Oğuz Babüroğlu, “Nasıl Davos bir düşünce kulübü olarak bugünlere geldiyse günün birinde Akbank Düşünce Kulübü de dünya çapında bir boyuta gelebilir. Düşünce Kulübü bir Ar-Ge birimi gibi çalışıyor” dedi. Akbank İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeki Tuncay da, bu yıl yüzde 40 artışla 2 bin 300 başvuru yapıldığına dikkat çekti. Verilen bilgiye göre, finale kalan 4’er kişiden oluşan toplam 7 takım halinde düzenlenen 3 çalıştayda varolan akımları inceleyerek bu akımlar paralelinde 175 gözlem raporu oluşturdu. Gözlem raporları sonucunda ise 32 trend belirlendi. Birinciliği kazanan ise, Sabancı Üniversitesi’nden Özge Onur, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Buse Şengül, Boğaziçi Üniversitesi’nden Dilek Karasoy ve Üstanbul Teknik Üniversitesi’nden Pınar Ülkü’den oluşan takım oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!