Akbank’a yeni ortak Vaksa’ya 207 milyon dolar kazandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Akbank’a yeni ortak Vaksa’ya 207 milyon dolar kazandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2006 00:00

Akbank hisselerinin yüzde 20’sinin dünya devi Citigroup’a satışıyla birlikte Sabancı Ailesi’nin fertleri de oldukça büyük sayılabilecek bir nakit elde etmiş olacak.

Banka hisselerinin satışından gelecek toplam 3.1 milyar dolarlık paranın yaklaşık 1.8 milyar dolarlık bölümü Sabancı Ailesi’nin 9 ayrı bireyi ve gruba ait bazı şirket ve vakıflar arasında paylaşılacak. Akbank’taki hisselerinin yüzde 11.67’sini Citigroup’a devreden Sabancı Ailesi’nin fertleri arasında 257 milyon dolarla en yüksek parayı Serra Sabancı alırken, bu satıştan Sabancı Grubu’nun diğer şirketleri ve Topluluğa bağlı vakıflar da kaydadeğer miktar nakit kaynak sağlayacak. Exsa, Europlus Investment Holding, Hacı Ömer Sabancı Vakfı ve Akbank Sandığı Vakfı yaklaşık 647 milyon dolarlık bir geliri aralarında paylaşacaklar. Bu satıştan sadece Hacı Ömer Sabancı Vakfı’nın (Vaksa) yaklaşık 207 milyon dolarlık bir nakit kaynak girişi sağlayacağına dikkat çekiliyor. Aile bireyleri ile topluluğa bağlı şirket ve vakıfların satacağı toplam yüzde 11.67’lik hisse karşılığında, yaklaşık 1.8 milyar dolarlık gelir elde edilecek.

GÜLER SABANCI’YA 5.9 MİLYON DOLAR:

Citigroup’a satıştan Suzan Sabancı Dinçer 232, Çiğdem Sabancı Bilen 232 milyon dolar alacak. Sakıp Sabancı’nın kızları Dilek Sabancı ve Sevil Sabancı ise 199’ar milyon dolar alacak. Hisse satışı yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da bu satıştan yaklaşık 5.9 milyon dolar elde edecek. Aile’nin diğer bireylerinden Nur Sabancı 9.9, Yakup Sabancı 9.9, Yüksel Sabancı ise 9.6 milyon dolarlık alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!