Ajanlardan Burger King’e tam not

Güncelleme Tarihi:

Ajanlardan Burger King’e tam not
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü fast-food restoran zinciri Burger King'in denetim için 15 ülkede 269 restorana gönderdiği İngiliz ajanlar Türkiye'deki Burger King zincirine tam not verdi. Türkiye, 15 ülke arasında en yüksek puanı almayı başardı.

Dünyanın 56 ülkesinde 11 binden fazla restoranı bulunan Amerikan fast food devi Burger King'in İngiliz ajanları, Türkiye'deki Burger King restoranlarına tam puan verdi. Türkiye Burger King, Avrupa, Orta Doğu, Afrika Bölgesi'nde (EMA) toplam 15 ülkede 269 restoranda yapılan gizli müşteri ziyaretlerinde en yüksek puana sahip ülke oldu. 2 ayda bir yapılan gizli müşteri ziyaretleri, Burger King EMA Bölgesi Merkezi İngiltere tarafından yönetiliyor. EMA Bölgesi içinde yer alan, İsveç, Norveç, Danimarka, İsviçre, Hollanda, Macaristan, Polonya, Türkiye, Malta, İsrail, Suudi Arabistan, Amman, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar'da yapılan gizli müşteri ziyaretlerinde toplam 7 lig bulunuyor. Ayrıca yeni açılan restoranlar için de 8'inci lig olarak çaylaklar ligi bulunuyor. Türkiye çaylaklar ligi dahil olmak üzere 3 ligde yarışıyor. İlk yıl sonuçlarına göre, Türkiye restoranları bulundukları her 3 ligde de en yüksek ortalamaya sahip. Ihlamur Drive-Thru restoranı Burger King EMA Bölgesi birincisi ilan edilirken, EMA içindeki 260 restoranın en başarılı ilk 15 restoranı da

Türkiye'den çıktı. Merkezi Florida'da bulunan ve alevde ızgara edilen hamburgeri ‘‘Whopper’’ ile tanınan Burger King'in, ABD'den sonra en hızlı Türkiye'de büyüdüğü vurgulanıyor.

İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden Ata Grubu bünyesindeki TAB Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kurdoğlu, Türkiye'deki Burger King restoranlarının sayısının 2010 yılında 560'a ulaşacağını söyledi. Kurdoğlu, bugüne kadar açılan bütün restoranların TAB Gıda'ya ait olduğunu vurgulayarak, Mart ayından itibaren franchising vermeye başlayacaklarını söyledi. Franchising için 750 başvuru aldıklarını belirten Kurdoğlu, elemeleri tamamladıklarını ve ilk franchising restoranının önümüzdeki Eylül ayında açılabileceğini söyledi. Burger King Türkiye'nin 1999 ciro hedefini 90 milyon dolar olarak açıklayan Kurdoğlu, Türkiye'de 4'üncü yılını dolduran Burger King için şu ana kadar yaptıkları yatırımın yaklaşık 50 milyon dolara ulaştığını söyledi. 10 kişiden 7'sinin kendilerini tercih ettiğini vurgulayan Kurdoğlu, Ekim ayında piyasaya sundukları Tavuk Burger'den yaklaşık 2.5 milyon adet sattıklarını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!