AGİT’ten turizme hayat öpücüğü

Güncelleme Tarihi:

AGİT’ten turizme hayat öpücüğü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Talha Çamaş, AGİT zirvesinin darboğazdaki turizm sektörüne doping olduğunu söyledi. Çamaş ‘Kente 5 binden fazla ziyaretçi geldi. 21 oteldeki 3 bin 500 oda bir hafta süreyle kullanılacak’ dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Talha Çamaş, dün başlayan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) zirvesi için İstanbul'a beş binin üzerinde ziyaretçi geldiğini, 21 otelde 3 bin 500 odanın kullanıldığını belirterek ’’AGİT turizme doping oldu’’ dedi. Geçmiş yıllarda düzenledikleri seyahat acentaları kongrelerinden sonra katılımcı ülkelerden gelen turist sayısında yüzde 25 artış olduğunu söyleyen Çamaş, 2000'de de AGİT katılımcısı ülkelerden daha fazla turist beklediğini belirtti.

Sektöre destek

ABD Başkanı Bill Clinton ve Rusya Devlet Başkanı Borris Yeltsin'in de aralarında bulunduğu 54 ülkenin liderlerini bir araya getiren AGİT zirvesinin Türkiye'de yapılmasını turizm açısından da bir şans olarak değerlendiren Çamaş şöyle devam etti:

‘‘Zirve zamanlaması, dünyanın içinde bulunduğu durum kadar Türkiye turizmi için de önem taşıyor. 5 bin katılımcı ve bin basın mensubuna ev sahipliği yapmamız darboğazdaki turizm sektörüne iş hacmi ve ülkemize tanıtım fırsatı yaratacaktır. AGİT, Türk turizmine tam anlamıyla bir doping oldu.’’

Etkisi ertesi yıl

AGİT'in HABİTAT'dan sonra İstanbul kongre turizmi için büyük bir referans olacağını vurgulayan Çamaş, ‘‘Dünya çapında önem taşıyan böylesine büyük kongrelere ev sahipliği yapan İstanbul, bu başarılarını artık yeni platformlara da taşıyabilecek. TÜRSAB olarak bu tür toplantıların ülkemize çekilmesini önemsiyoruz. Bu anlayışla aralarında Dünya Turizm Örgütü (WHO), Amerikan Seyahat Acentaları Birliği (ASTA), Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV), Hollanda Seyahat Acentaları Birliği (ANVR) ve İngiliz Seyahat Acentaları Birliği (ABTA) kongrelerini Türkiye'ye taşıdık. Ev sahipliği yaptığımız her kongrenin ertesi yılı o pazardan gelen ziyaretci sayısı yüzde 25 artış gösterdi’’ dedi.

Çamaş, geçen hafta yapılan bir anlaşma ile Fransız Seyahat Acentaları Birliği'nin (SNAV) de 26-29 Ocak 2000 yılındaki kongresini İstanbul'da yapacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!