Acarer’den 4G müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Acarer’den 4G müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 01:01

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acerer, hükümet programına alınan 4G teknolojisi ihalesinin 2015 yılında yapılabileceğini belirterek, “Hazırlıklarımızı yapıyoruz. İşletmecilerin bu konuda bazı istekleri var. Bunları mutlaka değerlendireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acerer, cep telefonunda yeni bir teknoloji sayfasını açacak olan 4G ihalesi için telekomünikasyon sektörüne müjde verdi. Acerer, 4G’nin planlamasında 2G ve 3G’deki ağır şartların gözönüne alınarak operatörleri daha fazla yük getirmeyecek bir modelin hazırlanacağını söyledi. 62. Hükümet’in 4G teknolojisi programına almasıyla birlikte sektörde “İhale ne zaman olacak?” soruları sorulmaya başlandı. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan BTK Başkanı Acarer, kurumun birkaç yıldır 4G için hazırlık yaptığını belirterek, “4G’nin hükümet programına girmesi Türkiye Cumhuruyeti Devleti’nin bilişime verdiği önemin bir göstergesidir. Bilindiği gibi ihalenin ne zaman yapılacağına ilişkin kararı siyasi otorite veriyor. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YÜKLER HAFİFLEYECEK
4G ile teknolojinin mimari yapısının değişeceğini anlatan Acarer, 3G’de hızlanan datanın yarattığı farkın 4G’de daha da fazla hissedileceğini söyledi. Acarer, operatörlere 2G ve 3G ihalesinde kapsama gibi önemli şartlar getirildiğini ve bunların sağlandığını hatırlatarak, “4G ihalesinde öncesinde önceki tüm sorumlulukları ve yükleri göz önünde tutacağız. İşletmecilerin bazı istekleri var bunları yapmamız yazım. 2g ve 3G deki yükümlülüklerin gözden geçireceğiz. Hazırlayacağımız planlama ile yüklerini hafifletmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

‘İnternete’ ilgisiz kaldık eleştirisi

BTK Başkanı Tayfun Acarer, bu yıl Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı, Internet Yönetişimi Forumu’nda (Internet Governance Forum IGF) dünyanın internetle ilgili en önemli kişilerinin ve çok sayıda ülkenin bakanlarının yer aldığını söyledi. 135 ülkeden ortalama 3 bin 500 davetlinin katıldığı Forum’un online yayın ile tüm dünyaya açıldığını anlatan Acarer şöyle konuştu: “7 dilde çeviri yapılan ve aynı anda 12 panelin düzenlediği Forum tüm dünyadan büyük ilgi gördü. Ama maalesef Türkiye’den bu ilgiyi göremedi. Defalarca toplantılar düzenleyerek davetler yollayarak Forum’u tanıttık. Ancak internetle ilgili herhangi bir konuda eleştirde bonkör davranan üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız dünya çapındaki bu organizayona ilgi göstermedi. Binlerce katılımcının sadece 100’ü Türkiye’dendi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!