ABD'li Krispy Kreme Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

ABDli Krispy Kreme Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 12:54

Katarlı Almana Group, yaklaşık 3,5 milyon dolarlık yatırımla ABD'li Krispy Kreme markasını Türkiye'ye getirdi.

Haberin Devamı

Türkiye'de donat (tatlı çörek) pazarını geliştirmeyi hedefleyen Grup, Bağdat Caddesi'nde açmaya hazırlandığı ilk kafe ile yıllık 3 milyon dolarlık satış hedefliyor.

Krispy Kreme Türkiye Genel Müdürü Selçuk Aylin, Krispy Kreme Doughnuts'ın 72 yıllık bir marka olduğunu, toplam 17 ülkede 530 noktada bulunduğunu söyledi.

İngiltere pazarı hariç tutulduğunda markanın Avrupa'ya ilk kez Türkiye'den girdiğini belirten Aylin, Krispy Kreme'in günde yaklaşık 7,5 milyon adet donat sattığını anlattı.

Türkiye'de uzun yıllardan bu yana gıda sektöründe faaliyet gösteren Almana Group'un, Krispy Kreme'in İngiltere'deki gelişimi üzerine markayı Türkiye'ye getirmeyi düşündüğünü dile getiren Aylin, 1 yıldır Krispy Kreme ile temas halinde olduklarını, ilk kafelerini, “Factory Shop” (üretim yapılan kafe) adını verdikleri konseptle 24 Ağustos 2009 tarihinde Bağdat Caddesi'nde açacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

20 çeşit donatın müşterilerin beğenisine sunulacağı kafede yaklaşık 10 gündür üretim yaptıklarını ve ürünlerini çeşitli yerlerde tattırdıklarını belirten Aylin, “Ürünlerimizin beğenildiğini görüyoruz. Bu da bizi planlarımızı gerçekleştirmek açısından ümitlendiriyor” dedi.

Üretim tesislerinde saatte yaklaşık 270 düzine donat üretebildiklerini anlatan Aylin, satış hacmine göre en azından 7-8 kafeyi buradan destekleyebileceklerini söyledi.

Aylin, “Türk insanının yeni tatlara yakınlığını biliyoruz. Türkiye'de donat pazarını geliştirmeyi umuyoruz” dedi.

Özellikle hedeflerinin genç kesim olduğunu vurgulayan Aylin, yıllar itibariyle de donat fanatikleri yaratmayı hedeflediklerini ifade etti.

“ŞİMDİ SICAK” UYGULAMASI

Klasik Türk pastanelerinde müşterilerin fırından yeni çıkan kekleri, çörekleri bekleme alışkanları olduğuna dikkati çeken Aylin, Krispy Kreme'in de “şimdi sıcak” uygulamasıyla günün belli saatlerinde müşterilerine sıcak servis yapıldığını ışıklı bir pano ile duyuracağını ve ürünlerin sıcak tadılabileceğini söyledi.
“Donat Tiyatrosu” adını verdikleri bölümde de merak eden müşterileri için donatın nasıl yapıldığını anlattıklarını belirten Aylin, ayrıca engelli müşterileri için kafeye özel asansör yerleştirdiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Selçuk Aylin, marka olarak hijyene de çok önem verdiklerinin altını çizerek, “Servise çıkan ekip üyelerimizin servisten önce temizliğine, bakımına çok önem veriyoruz. Servise çıkacak, üretime girecek her personelimiz kafede özel olarak hazırlanmış bölümde duş alarak görevlerine başlayacak” diye konuştu.

EŞE DOSTA PASTA YERİNE DONAT GÖTÜRME ALIŞKANLIĞI...

Donatın Türk halkına yabancı bir tat olmadığını dile getiren Aylin, “Türk insanı tatlıyı seviyor. Bizim ürünlerimiz de şekerli. Ayrıca, önümüzdeki günlerde Türk insanının arzu ettiği tatları deneyeceğiz. Donatı sevdirmeye, bu markaya alışkanlık yaratmaya çalışacağız” dedi.

Krispy Kreme Türkiye Genel Müdürü Aylin, yaklaşık 3,5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, tedarikçilerinin büyük bölümünün Türkiye'den olduğunu, 60 kişiye de istihdam yarattıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Öncelikle büyük şehirlere yöneleceklerini, İstanbul'da Anadolu yakasının ardından Avrupa yakasında da en kısa zamanda bir yer açacaklarını belirten Aylin, daha sonra Ankara, İzmir ve belki Adana'da bulunabileceklerini kaydetti.

Selçuk Aylin, 1 yıl içinde yaklaşık 3 milyon dolar satış hedeflediklerini, kısa zaman içinde İstanbul'da 3-4 farklı noktada olmak istediklerini, 3 yıl içinde ise 20 dükkana ulaşmayı amaçladıklarını bildirdi.

Aylin, “Eşe dosta pasta götürme alışkanlığını eşe dosta donat götürme alışkanlığına çevirirsek işimizi başarmış oluruz. Herkesin rahatlıkla gelebileceği bir marka olacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!