ABD'de kritik veri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

ABDde kritik veri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 17:02

ABD'de tarım dışı istihdam Ocak'ta 227 binle beklentinin üzerinde arttı, ücret artışları ise geriledi.

Haberin Devamı

ABD'de tarım dışı istihdam Ocak'ta 227 binle beklentinin üzerinde arttı. Beklenti 175 bindi. Bu rakam 4 ayın en iyi artışı oldu. Ancak ücret artışları beklentinin altında kalarak istihdam piyasasında hala zayıflık olduğuna işaret etti.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre işsizlik oranı yüzde 4.7'den yüzde 4.8'e yükseldi. Saatlik ortalama ücretler aylık yüzde 0.1, yıllık yüzde 2.5 arttı. Yıllık artış Ağustos'tan beri en düşük seviye oldu. Ücretler bir önceki ay yıllık %2.8 artmıştı. İşgücüne katılım oranı ise 62.7'den yüzde 62.9'a çıkarak 4 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Bu arada Kasım ayı istihdam verisi 204 binden 164 bine, Aralık ayı verisi 156 binden 157 bine revize edildi. 2016'nın tamamında 2.24 milyon iş yaratıldı.

Fed yetkilileri bu haftaki toplantısında faiz oranlarını değiştirmezken istihdam piyasasında iyileşme için hala biraz alan olduğunu belirtmişti.

Haberin Devamı

Barack Obama'nın ABD Başkanlığı görevinin son ayına denk gelen bu rakamlar istihdam piyasasının istikrarlı büyümeyi sürdüdüğüne işaret etse de ücretlerin henüz yeterince iyileşmediğini gösteriyor. Yeni Başkan Donald Trump vergi kesintileri ve altyapımı yatırımlarıyla ücret artışlarını destekleyeceğini ve işgücüne katılımı artıracağını vaat ediyor.

 

BAKMADAN GEÇME!