ABD’de 5, Türkiye’de 1 Mustang 

Güncelleme Tarihi:

ABD’de 5, Türkiye’de 1 Mustang
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 15:50

TÜRKİYE’de hızla büyüyen ve toplam otomobil alımındaki payı yüzde 25’lere kadar çıkan filo kiralama sektörü sıfır kilometre araç fiyatlarının yüksekliğinden yakınıyor.

Haberin Devamı

En ucuz sıfır kilometre aracın 54 bin TL’den başladığını belirten sektör temsilcileri, bazı araçlarda yurt içi ve dışı fiyatların "Mustang" örneğinde olduğu gibi 5 kata kadar çıkabildiğini ifade ediyor.

UZL Filo Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Pala, yaptıkları bir araştırmanın, ülkeler arasındaki fiyat farkını açıkça gözler önüne sererken, Türkiye’de fiyatların ne kadar astronomik olduğunu da kanıtladığını kaydetti. Ülkemizdevarlıklı kişilerin kullandığı Mustang’i ABD’de öğrencilerin bile satın alabildiğini ifade eden Pala, şunları söyledi:

"Oysa  ülkemizde aynı paraya bir Mustang alınırken, ABD’de 5 araç birden alınabiliyor. Yani durum oldukça vahim. Otomotivde belirlenmiş bir vergi var, buna bir sınır getirilmeli. Daha normal düzeye indirilecek vergilerle, filolar daha iyi arabaları uygun maliyetlere alıp, alıcıya daha ucuz fiyatlarla sunabilir. Bu durumda yoğun araç kiralama masrafı olan şirketlerin maliyetleri azalır, konforları ve üretkenlikleri artar. Firmaların üretkenliklerinin artması zaten son aylarda sıkışan ekonominin de rahatlamasını sağlar. Aynı zamanda araç alım satımı ile oluşacak sirkülasyon da piyasada para döngüsünü hızlandırır."

BAKMADAN GEÇME!