ABD’li telekom devi AT&T de Tiger Woods’u bıraktı

Güncelleme Tarihi:

ABD’li telekom devi AT&T de Tiger Woods’u bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2010 00:00

Serveti 1 milyar doları aşan ve dünyanın en çok kazanan sporcusu olan Tiger Woods’un, “Daha iyi bir koca, baba ve insan olmak için dikkatimi toplamam gerekiyor. Bu nedenle golfü bırakarak süresiz izne çıkacağım” açıklamasının ardından en büyük sponsorlarından olan ABD’li telekom devi AT&T, ünlü sporcuyla olan sponsorluk anlaşmasını bitirdi.

Gözden geçirdi
Çapkınlık nedeniyle eşiyle tartışan ve ardından geçirdiği trafik kazası ile seks skandalları patlak veren Tiger Woods’un sponsorlarından Pepsi’nin Woods’a özel ürettiği enerji içeceği Gatorade’i ürün gamından kaldırdığını açıklamasından sonra ABD’nin en büyük telekom ve internet şirketi AT&T de geçtiğimiz haftalarda Woods’un golfe süresiz ara verdiğini açıklamasının ardından anlaşmayı gözden geçireceklerini ancak iptal etmeyi düşünmediklerini vurgulamıştı. Ancak AT&T önceki gün yaptığı duyuru ile Tiger Woods ile olan sponsorluk anlaşmasını bitirdiğini açıkladı.
‘İyi bir gelecek’
AT&T’den yapılan açıklamada Tiger Woods ile olan tüm bağlarının koparıldığı belirtilirken, “Sponsorluk anlaşmamızı bitiriyoruz ve kendisine gelecekte şans diliyoruz” denildi. Dallas merkezli şirket, Woods ile yollarını niçin ayırdıkları ya da yaptıkları anlaşmanın miktarı hakkında ayrıntı vermedi. Açıklamada AT&T’nin bu yıl PGA golf turnuvasına sponsorluğunu sürdüreceği de belirtildi. AT&T, geçen yıl 27 Kasım’da Florida’daki evinin yakınında geçirdiği gizemli kazanın ardından çok sayıda evlilik dışı ilişkiye girmek suçlamasıyla  karşı karşıya kalan Tiger’a sponsorluk anlaşmasını çeken son şirket oldu.
12 milyar dolara çıkabilir
Sponsorluk anlaşmalarının getirisiyle dünyada serveti 1 milyar doları aşan ilk sporcu unvanına sahip olan Woods’tan daha önce danışmanlık firması Accenture, traş bıçağı firması Gillette ve  İsviçreli saat markası Tag Heuer, Woods’a desteğini çekmişti. California Üniversitesi’nden iki ekonomi profesörünün yaptığı çalışma, Woods skandalının sponsor firmalara maliyetinin 5 ila 12 milyar doları bulabileceğini ortaya çıkarmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!