‘ABD ile ticari ilişkileri daha da artırmalıyız’

Güncelleme Tarihi:

‘ABD ile ticari ilişkileri daha da artırmalıyız’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2024 07:00

Türkiye-ABD Greentech Heyeti toplantısı, Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Toplantıya, Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, ABD Ticaret Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı Marty Durbin ve Kıdemli Danışman Büyükelçi David Thorne katıldı. Bakan Yardımcısı Tuzcu, Türkiye ve ABD arasındaki ticarete ilişkin, “Daha fazla zaman kaybetmek istemiyoruz. İki ülke arasında rakamlar iyi; ama yeteri kadar iyi değil. ABD dünyadaki en büyük ithalatçılardan, mal ve hizmet ihracatında da en büyüklerden birisi. Bizim karşılıklı ticaretimiz düşük. Bir ilerleme kaydettik, fakat aramızdaki ilişkinin potansiyelini yansıtacak kadar bir ilerleme kaydedemedik. Bu ilişkileri daha da artırmalıyız. Hem ülkelerimize hem de 3’üncü ülkelere yatırım yapmamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YATIRIMCILARA ÇAĞRI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, TOBB ve ABD Ticaret Odası olarak zamanla uzun soluklu bir ilişki kurduklarını belirterek, ticari ilişkileri artırmaya yönelik daha iyi bir yatırım ve iş ortamı sağlamaya odaklandıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “ABD’li yatırımcıları Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmaya davet ediyoruz. İkili ticaret hacmimiz, 2023 yılında 33 milyar dolar seviyelerine ulaştı. Türkiye ve ABD, ikili ticareti 100 milyar ABD dolarına çıkarmayı hedeflemiştir. Bu ticaret hedefinin ulaşılabilir olduğuna inanıyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!