ABD helikopterleri Türk cihazı kullanacak

Güncelleme Tarihi:

ABD helikopterleri Türk cihazı kullanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2006 10:28

Sikorsky firması'ndan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacına dönük tedarik edilecek 17 adet Sea Hawk (Deniz Şahini) helikopterlerinin kritik görev ve seyrüsefer ekipmanları, Aselsan tarafından üretilecek.

Haberin Devamı

Aselsan'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Deniz Şahini helikopterlerinde kullanılmakta olan kritik görev, seyrüsefer ve haberleşme cihazlarının Aselsan tarafından sağlanması konusunda, Sikorsky ve Aselsan arasında bir sözleşme imzalandı.

Toplam 45,6 milyon ABD doları tutarındaki anlaşma kapsamında, hava termal görüş ve nişangah sistemi, ataletsel seyrüsefer sistemi, kokpit ve uçuş yönetim sistemi ve hava telsiz sistemi Aselsan tarafından üretilecek ve ABD'ye ihraç edilecek.

Aselsan anlaşma çerçevesinde, Deniz Şahini helikopterleri için, “hassas seyrüsefer imkanı sağlayan GPS destekli ataletsel seyrüsefer sistemi, her türlü hava koşulunda görüntü ve seyrüsefer, hedef tespit ve teşhis, istenilen hedefin lazerle mesafe ölçülmesini ve lazer güdümlü mühimmatın hedefe yönlendirilmesini sağlayan hava termal kamerası, sayısal kokpit konfigürasyonundaki helikopterlerin temel kokpit göstergeleri ile uçuş ve seyrüsefer yönetim sistemi, helikopterin hava haberleşmesini güvenli şekilde sağlayan telsiz sistemi” üretecek.

Haberin Devamı

Açıklamaya göre Aselsan 110'un üzerindeki ürünü, yıllık 500 milyon ABD dolarına yaklaşan cirosu, 3 bin personeli, 31 yıllık teknolojik birikimi, altyapısı ve yüksek teknolojiye dayalı tasarım ve üretimiyle, Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi kuruluşu niteliğini taşıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!