ABD enflasyon verisi açıklandı! 2022 Temmuz ayı ABD enflasyon verileri

Güncelleme Tarihi:

ABD enflasyon verisi açıklandı 2022 Temmuz ayı ABD enflasyon verileri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 15:40

ABD enflasyon verileri ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Haziran ayında açıklanan enflasyon rakamları yüzde 9’un üzerine çıkarak 41 yılın zirvesine tırmanmıştı. Peki, 2022 temmuz ayı ABD enflasyon verisi ne oldu?

Haberin Devamı

ABD enflasyon verileri açıklandı. ABD enflasyon verileri her ay belirli tarihlerde açıklanıyor. Haftanın en kritik verisi olan ABD temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre ABD’de enflasyon yıllık bazda yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti. Piyasa beklentisi ABD enflasyonunun yüzde 8,7 olması yönündeydi. ABD enflasyon verileri FED'in faiz kararında da etkileyici olacak.

ABD ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD enflasyon verileri 10 Ağustos Çarşamba günü açıklanacak. Açıklama saat 15:30’da yapıldı. 

Haftanın en kritik verisi olan ABD temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre ABD’de enflasyon yıllık bazda yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti. Piyasa beklentisi ABD enflasyonunun yüzde 8,7 olması yönündeydi.

Haziran ayında ABD’nin enflasyonu yüzde 9,1 seviyesinde gerçekleşerek 41 yılın zirvesini yenilemişti. ABD enflasyon verisi ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal sıkılaşmaya yönelik yol haritasını oluşturması açısından oldukça önemli.

BAKMADAN GEÇME!