ABD, Civan'ın iade davasını kapatıyor

Güncelleme Tarihi:

ABD, Civanın iade davasını kapatıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Emlak Bankası eski Genel Müdürü Engin Civan'ın paraya çevrilen hapis cezasının karşılığı olan yaklaşık 56 milyar lirayı ödemesi üzerine ABD'den iade talebi geri alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çiftçi, iade talebinin geri alındığını, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dışilişkiler Genel Müdürlüğüne, 24 Eylül 1998 tarihli yazıyla şöyle bildirdi:

‘‘İbrahim Engin Civan hakkındaki para cezasının infaz edilmiş olması nedeniyle iade talebi geri alınmıştır. Karar ve yazılar ekte sunulmuştur. Bilgilerinize arzolunur.’’

PARA 23 EYLÜL'DE YATTI

Engin Civan'ın, Maryland Bölge Mahkemesi yargıçlarından William Conelly'ye, bir dilekçe ile sunduğu belgeler arasında bulunan Vezne makbuzuna göre, Civan'ın, paraya çevrilen hapis cezasının karşılığı olan 56 Milyar 250 milyon lira 23 Eylül 1998 günü, İstanbul Başsavcılığı'nın Ziraat Bankası nezdindeki hesabına yatırılmış.

23 Eylül'de yatırılan para ile ilgili Başsavcılık yazısının, Adalet Bakanlığı'na hemen bir gün sonra gönderilmesindeki hız dikkatten kaçmıyor. Adalet Bakanlığı aynı hızlılıkta davranamayarak ABD Dışişleri Bakanlığına durumu resmen bildirmediği için, Engin Civan'la, ilgili ABD Dosyasının kapanması bir süre daha gecikecek.

Engin Civan'la, ilgili iade davası duruşmalarını avukatının talebi üzerine bundan önce iki kez erteleyen Yargıç William Conelly, 29 Ekim'deki duruşmayı da ileri bir tarihe erteledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!