ABD 10 milyon kart sahibinin bilgilerini çalan korsanlara soruşturma açtı

Güncelleme Tarihi:

ABD 10 milyon kart sahibinin bilgilerini çalan korsanlara soruşturma açtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2012 00:00

ABD Gizli Servisi, ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteren Atlanta merkezli Global Payments adlı şirkette işlemleri yürütülen 10 milyona yakın Mastercard, Visa Card, American Express ve Discover kredi kartı sahibinin bilgilerinin bilişim konsanlarınca ele geçirilmiş olabileceği yönünde araştırma başlattı. Gizli servis geçen cuma günü yaptığı incelemede global ödeme sistemlerinde, mart ayı başında  ‘yetkisiz’ işlemlerin yapıldığını tespit etti.
Bankalar kabul etti
Kredi kartı sistemlerine yetkisiz giriş yapıldığını kabul eden 4 kredi kartı şirketi, müşterilerin, bankaların ve bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin şubelerinin bilgilerinin sızdırıldığını belirtti. Gizli servis yetkilileri soruşturmanın devam ettiğini belirterek, herhangi bir ayrıntı vermekten kaçınırken, 4 kredi kartı şirketinin kritik ticari sırlarının da bilişim korsanları tarafından ele geçirilmiş olabileceği kaydedildi.
Rakam çok büyümeyebilir
ABD borsalarında işlem gören kredi kartı şirketleri yüzde 10’a yakın değer kaybına uğrarken, müşteri bilgileri sızdırılan kartlarla ne kadarlık kullanım yapıldığı ve bunların şirketlere nasıl bir maliyet getireceği konusunda hafta başında bir rakam çıkarılabilecek. Bankalar, bilgileri ele geçen tüm kart müşterilerinin zarara uğramaları durumunda, kendilerine bir maliyet yansıtılmayacağı yönünde açıklama yaptı. Bazı bankalar 10 milyon kişinin sahtekarlık eyleminden etkilenmiş olabileceği görüşünde birleşiyor. Ancak bazı piyasa analistleri rakamın çok daha düşük olabileceğini belirtti. Global Payments şirketinin kredi kartı alanında faaliyet yürüten küçük bir şirket olduğu, korsanlarca müşteri bilgisi ele geçen müşteri sayısının milyonlar değil, on binlerle sınırlı kalabileceği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!