AB Türkiye’de dalgalara karşı şemsiye gibi

Güncelleme Tarihi:

AB Türkiye’de dalgalara karşı şemsiye gibi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2006 00:00

İspanyol bankacılık grubu BBVA, Türkiye’nin son yıllarda oldukça etkileyici bir performans sergilediğini belirterek, "AB’ye uyum süreci Türkiye ekonomisinde piyasalardaki dalgalanmalara karşı ’şemsiye’ etkisi yaratıyor ve istikrar kazandırıyor" dedi.

HALK Bankasının özelleştirilmesiyle yakından ilgilendiği belirtilen İspanyol bankacılık grubu Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Türkiye’nin son yıllarda oldukça etkileyici bir performans sergilediğini bildirdi. İspanya’nın en büyük bankacılık gruplarından biri olan BBVA’nın Türkiye ekonomisine ilişkin raporundan derlediği bilgiye göre, Türkiye ekonomisi, 2001 yılındaki krizden sonra etkileyici bir performans sergiledi. Kronik yüksek enflasyonun düştüğü, rekor oranda ekonomik büyümenin sağlandığının belirtildiği raporda, Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonunun (IMF) da desteğiyle Türkiye ekonomisinin dönüşüm gerçekleştirdiği kaydedildi.

İSTİKRAR İÇİN ÇIPA: Özellikle AB’ye uyum sürecindeki yapısal reformların, Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmelerin nedeni olduğunun belirtildiği raporda, AB uyum sürecinin, Türkiye ekonomisinde, piyasalardaki dalgalanmalara karşı "şemsiye" etkisi yarattığı ve Türkiye’nin istikrarı için "Çıpa" oluşturduğu vurgulandı. IMF’nin de, sağladığı mali destek ve uygulanan programlarla Türkiye ekonomisindeki ekonomik istikrara katkısının olduğu belirtildiği raporda, gerek AB, gerekse IMF’nin Türkiye’nin görünümünü güçlendirdiği kaydedildi.

YATIRIMLAR İÇİN CAZİP: Mali sektörün de güçlendiğinin belirtildiği raporda, Türkiye’deki makro ekonomik istikrar ve ekonomik büyümenin arkasında, siyasi istikrarın ve AB sürecinin yanı sıra, yüksek faiz dışı fazlanın da etkisinin olduğu ifade edildi. Raporda, Türkiye’deki makro ekonomik istikrar ile AB sürecinin, Türkiye’yi yatırımlar açısından da cazip hale getirdiği vurgulandı. Latin Amerika ülkelerinde güçlü bir pozisyonu bulunan BBVA, Avrupa’daki yükselen piyasalardaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!