AB’deki ucuz diplomasi oyunu bize endişe veriyor

Güncelleme Tarihi:

AB’deki ucuz diplomasi oyunu bize endişe veriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2006 01:09

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, AB’yle ilgili yaşanan sürecin sürdürülebilirlik bakımından endişe verici olduğunu kaydederek, "İyi niyetli çabalarımızın, bazı ucuz diplomasi oyunlarına kurban edilmek istendiğini de görüyoruz" diye konuştu. Erdoğan, Avrupa Sanayicileri Yuvarlak Masası (ERT) yöneticileriyle Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki yemekte bir araya geldi. Erdoğan, yemekteki konuşmasında, müzakere sürecinin ilerlemesinde konuyla doğrudan ilgisi olmayan sebepler yüzünden bazı engellemelerle karşılaşıldığını kaydetti. Katılım müzakerelerinin sürdürülmesi için ellerinden geleni yaptıklarını, yapmaya da devam ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

DİPLOMASİ OYUNLARI: "Şunu özellikle vurgulamak istiyorum; üyelik yolunda gereken objektif kriterleri karşılama irademizde hiçbir değişiklik olmamıştır. Buna rağmen mevcut durum, sürecin bütününün sürdürülebilirliği bakımından endişe vericidir. Hep söylüyorum; Türkiye’nin üyeliği AB için küresel bir vizyonun gerçekleşmesidir. Bizim AB’ye ihtiyacımız olduğu kadar, AB’nin de bu sebeple bize ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Ancak müzakere sürecindeki iyi niyetli çabalarımızın, bazı ucuz diplomasi oyunlarına kurban edilmek istendiğini de görüyoruz. Nitekim Batı kamuoyunda da bu meselede Türkiye’ye haksızlık yapıldığını ifade eden aydınların, siyasetçilerin sesleri de yükselmeye başlamıştır. Bunlara şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Zira bunlar sağduyunun sesidir."

Haklısınız Tayyip Bey

Genişleme ve Avrupa Sahası Çalışma Grubu Başkanı Antony Burgmans da konuşmasında Erdoğan’ın " Türkiye’nin AB’ye ihtiyacı olduğu kadar, AB’nin de Türkiye’ye ihtiyacı vardır" sözlerine değinerek "Evet çok haklısınız. Biz de bu tespite katılıyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!