95 bin dolara bilet aldı, uzayda 6 dakika kalacak

Güncelleme Tarihi:

95 bin dolara bilet aldı, uzayda 6 dakika kalacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2012 00:00

Birçok insan için ulaşılmaz hayal olan uzay yolculuğu, varlıklı Türkler için de ‘turistik bir seyahat’e dönüşebilecek.

Haberin Devamı

Space Expedition Curacao (SXC) ile anlaşma yapan VIP Turizm’in düzenleyeceği turlarla Türkiye’den uzaya yolculuk başlıyor. Bu konudaki ilk kontratı ise Les Ottomans otellerinin sahibi Ahu Aysal Kerimoğlu yaptı ve heyecanını, “Torunuma, anneannesi uzaya giden ilk çocuk sen olacaksın dedim” sözleriyle anlattı.
95 bin dolara bilet
2011’de uzaya gitmek isteyenlere hizmete başlayan SXC, VIP Turizm kanalıyla Türkiye’den uzaya gitmek isteyenler için bilet satacak. SXC CEO’su Michiel Mol, 95 bin dolarlık biletlerin dünya genelinde 50 tanesinin satıldığını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye pazarına girmek oldukça heyecan verici. Uzay yolculuğu biletlerimizin tüm dünyada satmak için elimizden geleni yapıyoruz.”
Gidiş-dönüş 1 saat
SXC’nin yaptığı uzay yolculuğunda, 2001’de başlayan yaklaşık 30 milyon doları bulan fiyatlarla uzaya giden turistlerden farklı olarak 100 kilometre yüksekliğe çıkılıyor ve 6 dakika yer çekimsiz alanda uzay deneyimi yaşanıyor. Uzay meraklılarına ve adrenalin tutkunlarına önemli bir deneyim yaşatmak için planlanan gezi gidiş-dönüş 1 saat sürüyor. İlk uçuşunu 2014’te gerçekleştirecek SXC’in CEO’su Michiel Mol, Türkiye’deki bilet satışlarından beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.
Uzaydaki anneanne olacak
Les Ottomans Otellerinin sahibi Ahu Aysan Kerimoğlu, çocukluğundan beri uzaya gitme hayali kurduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bu inanılmaz güzel bir olay. Ben zaten gezginim. Küçüklüğümden beri hep hayalim vardı, uzaya gitmek isterdim. Hatta uzayda kalmak istiyorum. Çok enteresan bir deneyim olacak. Torunlarıma söylüyorum, ‘anneannesi uzaya giden ilk çocuklar siz olacaksınız’ diyorum. Yolculuktan hiç korkmuyorum. Hiçbir zaman da, ‘giderim dönemem’ diye düşünmedim. Şurdan Taksim’e giderken bile dönemeyebilirsiniz. Önemli bir hazırlık ve eğitim olacak.”

Haberin Devamı

Türklerden ilgi büyük

VIP Turizm CEO’su Ceylan Pirinçcioğlu, uzay yolculuğunun insan hayatını değiştiren eşsiz bir deneyim olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Uçuşlar şu anda üst gelir grubunu hedeflese de yakın bir gelecekte yaygınlaşacak ve artacak. SXC ile bugün macera ve lüks arayanların yaşayabileceği en iyi deneyimden bahsediyoruz. Gökyüzü sınırsız ve keşfedilecek çok şey var. Türkiye’den ilgi çok büyük. İlk yüze girmek için daha 39 bilet var. İlk yıl için 300 sefer planlanıyor. Uçuşta bir pilot ve bir yolcu olacak.”

Haberin Devamı

Astronot unvanı alacaklar

SXC CEO’su Michiel Mol, uzaya gidecek turistlere yoğun bir eğitim programı uygulanacağını söyledi. Mol, “Toplam yolculuk süresi bir saat olarak hedeflendi. 100 kilometre yükseğe çıkılacak ve yolcular astronot unvanı alacak. Dünyanın tamamını o uzaklıktan göremeselerde büyük bir bölümünü ve eğimini görecekler” dedi.

AHU AYSAL UZAYA GİDECEK İLK TÜRK OLABİLİR / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!