9 milyon dolarlık futbol ‘Chobani’

Güncelleme Tarihi:

9 milyon dolarlık futbol ‘Chobani’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2014 01:05

12 milyar dolarlık ekonomik hacmi aşan dünyanın en değerli spor organizasyonlarından Amerikan Futbol Ligi Finali’nde (Super Bowl) yayınlanan reklamlar için milyon dolarlar havada uçuştu.

Haberin Devamı

800 milyondan fazla kişi tarafından takip edilen finalde, 30 saniyelik bir reklam için 4.5 milyon dolar ödendi. Reklamlar arasında Türkiye’den Amerika’ya giderek iş hayatına atılan Hamdi Ulukaya’nın ‘Chobani’ yoğurt firması da bu yıl ilk kez yer aldı. 60 saniye olarak yayınlanan Chobani reklamları, şirkete yaklaşık 9 milyon dolara mal oldu.

SANİYESİ 150 BİN DOLAR

Yoğurt markası Chobani’nin göreve yeni gelen pazarlama yöneticisi Peter McGuinness, marka bilinirliklerinin yüzde 37 olduğunu ve Super Bowl canlı yayınının çok önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. McGuinness, “Bir atışta 110 milyon kişiye ulaşan Super Bowl, güçlü bir bilinirlik yaratma aracı” diye konuştu. Saniyesi yaklaşık 150 bin dolara denk gelen Super Bowl reklamlarının rezervasyonları aylar öncesinden tükenmişti. Öte yandan her yıl olduğu gibi bu yıl da Super Bowl yıldız geçidine sahne oldu. Beyonce, Jay Z, Red Hot Chili Peppers ve Bruno Mars gecede sahne aldı. dün gece düzenlenen Superbowl’da güzel bir izlenim bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!