9 gencin öyküsü belgesel oldu

Güncelleme Tarihi:

9 gencin öyküsü belgesel oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 16:36

Türk Telekom'un yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle “hayatında yeni bir kapı açılan” 9 gencin öyküsü, “Türkiye'ye Değer Hikayeler” adlı bir belgesel haline getirildi.

Türkiye'ye Değer Hikayeler'de kendi bölgelerindeki Türk Telekom Okullarında eğitim gören Uğur Fidan ve Daham Özgel'in, Türk Telekom Spor Kulüplerinde spor kariyerlerini oluşturan ve çoğu milli takım sporcusu olan Büşra Varol, Hülya Yılancı, Işıl Gençtürk, Güner Yalçın, Furkan Kızılkaya, Betül Özen ile Türk Telekom İnternet Evi Kullanıcısı Naime Durak'ın hikayeleri anlatılıyor.

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Bozkurt, belgeselin basın gösterimindeki konuşmasında, gençlerin hayalleri ve başarı isteklerine inandıklarını ve okul, spor kulüpleri gibi projelerle gençlerin hayatında fark oluşturmaya gayret ettiklerini ifade ederek, şöyle dedi:

“Tüm Türkiye'deki 25 bini aşkın çalışanımızdan aldığımız güçle, müşterilerimizin hayatını ileri iletişim teknolojileriyle kolaylaştırırken, Türkiye için değer yaratma hedefi doğrultusunda sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürüyoruz. Türk Telekom ailesi olarak çalışmalarımızın ve emeğimizin karşılığını Türkiye'ye Değer Hikayeler'e konu olan başarı hikayeleriyle almanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin teknoloji altyapısının güçlenmesine dair üstlendiğimiz sorumluluğun çok daha fazlasını Türkiye için değer yaratmak konusunda hissediyoruz.”

Eğitime desteğin öncelikli alanlardan biri olduğunu vurgulayan Bozkurt, 76 adet Türk Telekom okulunda 30 bin çocuğun eğitim aldığını, 2009-2010 eğitim öğretim döneminde 15 ildeki 18 Türk Telekom okulundan mezun olan 513 çocuğunda üniversite sınavında başarı gösterdiğini anlattı.

Bozkurt, ücretsiz internet erişimi sunan 967 adet internet evini hayata geçirdiklerini kaydederek, Türk Telekom adını taşınan 41 adet amatör spor kulübünde 20'yi aşkın spor dalında hizmet sunulduğunu, son 10 yılda 28 bin sporcunun burada yetiştiğini söyledi.

Belgeselin yönetmeni Nedim Hazar da, belgeselin kendisi ve ekibi için “bir keşif çalışması” olduğunu belirterek, “İşin başında, bunun bir tanıtım filmi olacağını sanmıştık ama gerçek bir belgesel film oldu bizim için. Biz, gördüklerimizi size yansıtıyoruz. Belgeseldeki hayatların her biri, birer Holywood filmi olacak nitelikte. Bu, gerçek kahramanları olan bir belgesel” dedi.

HİKAYELERİN KAHRAMANLARI

Doğuştan sağ kolu olmayan Çanakkale Özel İsmail Kaymak Koleji öğrencisi Betül Özen, Çanakkale Türk Telekom Spor Kulübü'nde basketbol oynuyor, piyano ve org çalıyor.

Eskrim alanındaki yeteneği Trabzon Türk Telekom Spor Kulübü antrenörü Coşkun Gökdemir tarafından keşfedilen Büşra Varol, yurtiçi müsabakalardaki başarılarından dolayı bir çok kez milli takım kadrosuna seçilirken, Avrupa ve dünya çapında madalyalar kazandı. 2006 yılında Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'ni kazanan Daham Özgel, lise öğrenimi süresince yaz tatillerini İzmir ve Manisa'da domates ve salatalık tarlalarında, üzüm bağlarında çalışarak geçirdi. Özgel, 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Furkan Kızılkaya, 17 yıldır Eskişehir Türk Telekom Spor Kulübü'nde spor hayatını sürdürüyor. Artvin Borçka'dan Güner Yalçın, Hülya Yılancı ve Işıl Gençtürk, judo alanında çeşitli şampiyonluklara sahip. Kalp romatizması hastası ve Kütahya'daki internet evinden yararlanan öğrencilerden biri olan Naime Durak, derslerini internet vasıtasıyla yapıyor. Van Türk Telekom Fen Lisesi'ni bitiren Uğur Fidan, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.Gökhan Bozkurt, filmin ardından göz yaşlarını tutamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!