9.58 saniyede 160 bin dolar kazandı

Güncelleme Tarihi:

9.58 saniyede 160 bin dolar kazandı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 18, 2009 00:00

Berlin’de düzenlenen 12’nci Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 9.58 saniye ile dünya rekoru kıran Usain Bolt, 160 bin dolar kazandı. Bolt, finali 1’inci sırada tamamladığı için 60 bin dolar, 9.58 saniye ile dünya rekorukırarak da 100 bin dolar gelir elde etti. Böylece Bolt, saniyede 16 bin 700 dolardan fazla kazanmış oldu.

Haberin Devamı

Ä°ÅŸte Bolt'un muhteÅŸem rekoru ve sonrası - Fotogaleri Â

Ä°ÅŸte Bolt'un dünya rekoru kırdığı 9:58'lik derecesi / VideoÂ

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de düzenlenen 12’nci Dünya Atletizm Şampiyonası’nda dünya rekoru kırarak altın madalyaya uzanan Jamaikalı sprinter Usain Bolt, 9.58 saniyede 160 bin dolar kazandı. Geçen yıl Pekin Olimpiyatları’nda 100 ve 200 metre yarışlarını dünya rekoru kırarak kazanan 22 yaşındaki Bolt, kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğunu da elde ederken cebini doldurdu. Toplam 7 milyon dolarlık ödülün dağıtıldığı 12’inci Dünya Atletizm Şampiyonası’nın en çok kazanan sporcularından biri olan Bolt, yarışı 1’inci sırada tamamladığı için 60 bin dolar, dünya rekoru kırdığı için de 100 bin dolar para ödülü kazandı. Böylece Bolt, saniyede 16 bin 700 dolardan fazla kazanmış oldu. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) 12’nci Dünya Atletizm Şampiyonası’nda her spor dalında başarı sağlayan sporculara ödül verilirken, her rekor için de 100 bin dolar ödül parası veriyor. 1’inci olan sporcu 60 bin dolar kazanırken 8’inciye de 4 bin dolarlık ödül veriliyor. Bolt’un dünya rekoru kırdığı erkekler 100 metre finalini 2’nci sırada tamamlayan Amerikalı atlet Tyson Gay de 30 bin doları cebine koydu. Jamaikalı atlet Asafa Powell de 9.84 ile bu sezon kendisinin en iyi derecesini yaparak üçüncü olduğu yarışta 20 bin dolar kazanmayı başardı. Şampiyonada ayrıca takımlara da ödül parası dağıtılıyor. 1’inci olan her takım 80 bin doların ödül alırken, 2’nci takım 40 bin, 3’üncü olan takım ise 20 bin doları kasasına koyuyor. Sıralamada sonuncu olan takım ise 4 bin dolar para kazınıyor.

Haberin Devamı

3 sponsoru var

Geçen yıl Çin’de düzenlenen Pekin Olimpiyatları’nda kırdığı rekorlarla yıldızı parlayan Usain Bolt, gelirlerini de artırıyor. Dünyanın en çok kazanan sporcuları arasına girmesi beklenen Bolt’un halen 3 sponsoru bulunuyor. Bolt’un en büyük destekçilerinin başında spor giyim markası Puma geliyor. Bolt, 12’nci Dünya Atletizm Şampiyonası’nda da Puma’nın spor ayakkabılarıyla yarışı tamamladı. Bolt’un bir diğer sponsoru ise telekomünikasyon markası Dijicel Jameica oldu. Enerji içeceği Gatorade’de Bolt’un sponsor firmaları arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Dünya rekoru kıran sporcuları Toyota ve TDK destekliyor

12’nci Dünya Atletizm Şampiyonası’nda rekortmen sporculara ödül paralarını sponsor firmalar veriyor. Berlin’de düzenlenen organizasyonda dünya rekoru kıran erkek ve kadın sporculara 100 bin dolar para ödülü veriliyor. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) sponsor firmaları arasında bulunan Japon otomotiv devi Toyota ve Amerikan elektrik, elektronik şirketi TDK rekor kıran sporcuları ödülle destekliyor. Kadın rekortmenlere Toyota, erkek rekortmenlere ise TDK 100 bin dolar para veriyor.

En deÄŸerli ilk 10

MASTERCARD tarafından yaptırılan araştırmaya göre, 250 milyon Euro’luk ekonomik büyüklüğü bulunan Dünya Atletizm Şampiyonası en değerli ilk 10 spor organizasyonu içinde yer alıyor. Ekonomik açıdan dünyanın en değerli spor organizasyonları arasında 9’uncu sırada bulunuyor. 8.3 milyar Euro’luk değeriyle sıralamada Olimpiyat Oyunları başı çekerken, FIFA Dünya Kupası 6.7 milyar Euro’luk değeriyle 2’inci sırada yer alıyor. Avrupa Futbol Şampiyonası ise sıralamada 1.6 milyar Euro’luk değeriyle 5’inci sırada.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!