83. yıla 83 milyar dolarlık ihracat

Güncelleme Tarihi:

83. yıla 83 milyar dolarlık ihracat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2006 15:17

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, “Türkiye Cumhuriyeti'nin 83. kuruluş yıl dönümünde 83 milyar dolarlık ihracatla çifte kutlama yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Tüzmen, Gaziantep'in İslahiye ilçesi Kaymakamı Bekir Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, yapılan çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi aldı.

Tüzmen, burada yaptığı konuşmada, 4 yıl önce göreve geldiklerinde 36 milyar dolar olan ihracatın, bugün çok önemli ölçüde artarak 83 milyar dolara çıktığına işaret etti. Kürşad Tüzmen, göreve geldiklerinden beri beri, çok yoğun bir çalışma yaparak, Türkiye'yi her alanda kalkındırmaya çalıştıklarını ve bu konuda da büyük başarılar kazandıklarını ifade etti.

İslahiye'ye 4 yıl önce de geldiğini hatırlatan Bakan Tüzmen, “Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te ve İslahiye'de de önemli gelişmeler yaşanıyor. Seçimler öncesinde burada, bazı vaadlerde bulunduk. Göreve geldiğimiz 4 yıllık süre içinde, bunları yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Daha önce buralarda gördüğümüz boş kamyonlar, şimdi eskisinden 4 kat daha fazla iş yapıyor. Bu arada, üzüm üreticilerine de destek olduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

İslahiye'nin turizm merkezi haline gelmesi için de çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Bakan Tüzmen, şunları anlattı:

“Gaziantep'in Nizip ilçesi yakınlarında bulunan Zeugma Antik Kenti'nde yapılan kurtarma kazılarının yanı sıra, İslahiye ilçe sınırlarında bulunan Yesemek Açık Hava Müzesi, Tilmen Höyük ve Zincirli Höyük'te de kazı çalışmaları başlatıldı. Halen devam eden kazı çalışmalarıyla, bölgeyi en kısa zamanda, turizmde de bir cazibe merkeze haline getirmeyi hedefliyoruz.”

Bakan Tüzmen, 4 yıl önce 500 bin dolar olan Gaziantep'in ihracatını da bugün 2 milyar doların üzerine çıkardıklarını, bölgede organik tarımı da desteklediklerini kaydetti.

İslahiye Kaymakamı Bekir Yılmaz, ziyaret sırasında Bakan Tüzmen'den 100 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi yapımı için yardım talebinde bulundu. Bakan Tüzmen, bunun üzerine, Sağlık Bakanlığı Müsteşarını arayarak, bu isteği iletip, bu konuda aldığı olur cevabını da salonda bulunanlara iletti.

Bakan Tüzmen, İslahiye-Hassa karayolunun da bir an önce bitirilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını dile getirdi.
Tüzmen, daha sonra da İslahiye Belediye Başkanı Mehmet Uludağ'ı makamında ziyaret edip, yapılan çalışmalarına ve sorunlara ilişkin bilgi aldı.

MİLLİ EGEMENLİK MEYDANI, PARKI VE ATATÜRK ANITI AÇILIŞI

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İslahiye Belediyesi tarafından Kaymakamlık binası yakınlarında 7 bin 300 metre karelik bir alana yaptırılan Milli Egemenlik Meydanı, Parkı ve Atatürk Anıtı'nın açılışını yaptı.

Bakan Tüzmen, açılış töreninde yaptığı konuşmada, hükümet olarak, vatandaşa her alanda en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirterek, “iftira atanlar, aleyhimize konuşanlar olacak, meyveli ağaç taşlanır, biz işimize bakıyoruz” şeklinde konuştu.

Tüzmen, asılsız iddialara aldırmadan, çalışmaya devam edeceklerine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Aleyhimizde konuşanlar olacak, iftira atanlar da olacak. Ben bunlara hodri meydan diyorum, bunları ispata davet ediyorum. Ama, benimle ilgili olarak iddialarını ispatlayamadılar. Bunların hepsi yalan ve iftiradır. Biz, işimize bakacağız. Yalan haberleri görüp üzülenler olabilir. Hükümetimize, bana gönül veren bütün vatandaşlarıma üzülmeyin diyorum. Biz, çalışacağız, meyveli ağaç taşlanır. Türkiye bir hukuk devletidir, bunlarla hukuk karşısında hesaplaşacağız.

Haberin Devamı

Türkiye, eğitimde, sağlıkta, sanayide, ihracatta son yıllarda büyük hamleler yaptı. Toplu iğne üretemeyen bir ülke, bugün ağır sanayi, elektronik ve tekstil alanlarında dünyaya 83 milyar dolarlık ihracat yapan bir ülke haline geldi. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kullanılan televizyonların yarısı Türkiye'de üretiliyor. Artık, bir çok uluslararası fuarlar Gaziantep'te, Kayseri'de yapılıyor. 15 milyon öğrenciye ücretsiz kitap veriyoruz, otoyolların ve duble yolların yapımı devam ediyor, SSK'lılar ilaçlarını eczanelerden rahatlıkla alabiliyor, yeşil kartlılara ücretsiz ilaç veriliyor. Kısacası, her alanda vatandaşa en iyi hizmeti vererek, hükümetimize verilen güvene layık olduk, olmaya devam ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!