81 maddelik Vergi Reformu Meclis'te

Güncelleme Tarihi:

81 maddelik Vergi Reformu Mecliste
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anasol-D Hükümeti, uzun zamandır tartışılan vergi reformu yasa tasarısını TBMM'ye sundu. Vergi reformunun TBMM'de özel gündemle ele alınması için hazırlıklar yapılıyor.

Daha önce 72 madde olarak hazırlanan vergi reformu tasarısı, yapılan son değişiklikler ve uygulamaya açıklık getiren bazı maddelerle birlikte toplam 81 maddeye çıktı.

Bilgi veren Maliye yetkilileri yapılan plana göre yarın reformun görüşülmesi için özel esaslar belirleneceğini söylediler. Vergi reformunun Plan ve Bütçe Komisyonu'na hemen getirilip 6 veya 7 kişilik bir alt komisyona havale edileceğini kaydeden yetkililer, ‘‘Alt komisyona her bir madde için detaylı bilgi verileceğini, böylece Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan tasarının daha kısa sürede çıkmasının sağlanmasına çalışılacağını’’ söylediler.

RP'li Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin de tasarıya sıcak baktığının öğrenildiğini, bu nedenle fazla sorun çıkacağını sanmadıklarını kaydeden Maliye yetkilileri, ‘‘Alt komisyondan önümüzdeki hafta geçirilmesine çalışılacak olan tasarının bayramdan sonra hemen Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesine başlanması yönünde hazırlık yaptıklarını’’ kaydettiler. Vergi reformunun, uzun süredir TBMM'de bulunan Özel Tüketim Vergisi(ÖTV) Yasa Tasarısının da öne çekilip, birlikte ele alınacağını kaydeden Maliye yetkilileri, TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak görüşmeler için ise görüşme sürelerinin uzatılmasının gündeme gelmesini bekliyorlar.

IMF'DEN OLUMLU GÖRÜŞ

Maliye yetkilileri, geçtiğimiz hafta içerisinde Başbakanlığa gönderilen tasarının Cuma günü Başbakan Mesut Yılmaz'ın da imzasından geçerek dün TBMM'ye verildiğini söylediler. Başbakanlığa gönderdikleri tasarı metninin IMF ve Dünya Bankası'na da sunduklarını kaydeden yetkililer, Tasarı hakkında bu kuruluş uzmanlarının bazı soruları olduğunu, bunların yanıtlandığını ve ‘‘IMF ve Dünya Bankası'nın vergi reformu tasarısına genelde çok olumlu baktıklarının açıkca belirtildiğini’’ söylediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!