80 milyon dolar daha yatırırız seramikle büyürüz

Güncelleme Tarihi:

80 milyon dolar daha yatırırız seramikle büyürüz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2007 00:00

Kale Grubu Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "2006’da 100 milyon dolarlık yatırım yaptık. Seramik grubumuz 2007’de iki yeni üretim tesisini devreye alacak. 2007’de 80 milyon dolarlık yatırım daha planlıyoruz" dedi. Zeynep Bodur Okyay, inşaat ve teknik imalat sektörlerinde faaliyet gösteren Kale Grubu’nun 2006’yı 722 milyon doların üzerinde ciroyla tamamladığını söyledi.

KALE Grubu Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, inşaat ve teknik imalat sektörlerinde yer alan grubun 2006 yılında sektöre paralel bir büyüme gösterdiğini belirterek, "Kale Grubu olarak 2006 yılını yüzde 15.4 büyüme ile kapatıyoruz" dedi. Zeynep Bodur Okyay, 2006’yı 722 milyon doların üzerinde ciroyla tamamlayacaklarını, 2007 yılında ise yaklaşık 868 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyledi. Zeynep Bodur Okyay, 2006 yılında toplam 100 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, 2007 yılında da 80 milyon dolarlık yatırıma daha gideceklerini belirtti.

YENİ YATIRIMLAR: Seramik grubunda 2006 yılında 50 milyon dolarlık modernizasyon ve yeni yatırım harcaması gerçekleştirdiklerini söyleyen Zeynep Bodur Okyay, "Akrilik küvet, banyo dolabı ve mutfak yatırımımız 2007 Mart-Haziran arasında üretime geçecek. Ayrıca Kaleseramik Yozgat yatırımımız da Mart 2007’de devreye girecek" dedi. Seramik grubu şirketleri için 2007 yılında yüzde 18 büyüme hedeflediklerini belirten Zeynep Bodur Okyay, şunları söyledi: "2004 yılından itibaren yükselişe geçen inşaat sektörü, 2004’de yüzde 4.6, 2005’de yüzde 21.5 ve 2006 yılının ilk yarısında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19.3 büyüdü. Böylece son iki yılda ortalama yüzde 7.5 olarak gerçekleşen genel ekonomik büyümenin çok üzerinde bir performans gösterdi."

VİTRİFİYEDE BÜYÜYORUZ: Seramik karo ve yapı kimyasallarındaki sektör liderliğinin yanı sıra vitrifiyede de hızla büyüdüklerini söyleyen Zeynep Bodur Okyay, şöyle konuştu: "Aynı trendi banyo ve mutfak dolabında gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Teknik ve Kimya Grubu’nda da yapı kimyasalları ,havacılık, enerji, robotik otomasyon, bilişim sektörlerindeki faaliyetlerimizi genişletmeyi hedefliyoruz."

ATIKLARDAN ÜRETİM: Zeynep Bodur Okyay, "Şu anki projeksiyonlarımız göre yeni yılda sıfırdan planlanan yatırımlarımız arasında çevresel etkiye katkıda bulunacak ve izolasyon sektöründe kullanılacak, atıklardan üretilen malzememiz ’Kaleserafoam’, 2007 yılında devreye girecek. Türkiye’de ilk ’silikon izolator’ üretimi de Kaleseramik bünyesinde 2007 yılı başında gerçekleşecek. Bu yatırımlar kendi bünyemizde gerçekleştirdiğimiz AR-GE çalışmaları sonucunda elde edilmiş yeni ürünlere yönelik" diye konuştu.

2006’YI NASIL GEÇİRDİK: 2006 yılında dolar bazında yüzde 27.7 net ciro büyümesi gerçekleştiren teknik ve kimya grubu şirketlerinde ise 2007 net ciro hedefinin dolar bazında yüzde 25 büyümesinin planlandığını söyleyen Zeynep Bodur Okyay, 2006’yı nasıl geçirdiklerini şöyle özetledi: "Havacılık alanında, aralarında Boeing, Lockheed Martin, Airbus gibi firmaların da bulunduğu dünya havacılık devleri ile yapılan parça imalatı anlaşmaları gerçekleştirildi. Türk Silahli Kuvvetleri’nin ’Mini İnsansız Hava Aracı’ ihalesi kazanıldı. Enerji alanında, Azerbaycan’dan gelen doğal gaz boru hattı üzerinde, Türkgözü Uluslararası Ölçüm Projesi tamamlandı. Robotik ve otomasyon alanında, Renault, Toyota için robotlu esnek üretim hatları kuruldu. Yapı kimyasalları alanında ise Yozgat üretim tesisimiz Haziran 2006’da devreye alındı. Rusya yatırım süreci başladı."

Yeni teknolojilere kaynak aktarıyoruz

KALE Grubu’nda AR-GE yatırımlarının çok büyük önem taşıdığını söyleyen Zeynep Bodur Okyay, bu konuda da şöyle konuştu: "Seramik sektöründe var olan teknolojilerin iyileştirilmesi ya da yeni teknolojiler bulunmasına yönelik 5.5 milyon dolarlık 17 projeye kaynak aktarıldı. 2006’da 11 proje tamamlanarak hayata geçti. Teknik ve kimya grubunda ise toplam 16 projeye 25.8 milyon dolarlık kaynak aktarılmış ve 5 proje tamamlanarak hayata geçti. 11 proje ise halen devam ediyor, bunlar 2007 ve 2008’de tamamlanacak."

Seçimler yaklaşıyor hata yapılmamalı

ZEYNEP
Bodur Okyay, 2007’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlere ilişkin de şöyle konuştu: "Dünyanın her yerinde seçimlere yaklaştıkça hükümetin ve muhaliflerin önceliklerinin değişir. Bu öncelikler ülkenin temel meseleleri yerine satıhta kalan ve popülist değer taşıyan konular üzerine yoğunlaşır. Eğitim, sağlık, yargı, bölgeler arası dengesizlik, yoksulluk, işsizlik, gibi konularda köklü icraat yapılamaz. Bütün mesele, popülist politikaların ağırlık kazanacağı bu dönemde, Türkiye’nin geleceğini ipotek altına alacak büyük hatalar yapmaması. Burada tüm siyasi partilerimize sorumluluk düşüyor. Bu uzun vadeli sürecin, kısa vadeli kazalara uğramasına müsaade edilmemeli."

DYH, 2007’de yüzde 20 büyüyecek

Holdingler dizimizin dün yayınlanan Doğan Yayın Holding (DYH) ile ilgili bölümün spotunda yer alan ifade ’DYH’nin 2007 reklam büyüme hedefi yüzde 20’ şeklinde olacaktır. Yüzde 40 büyüme hedefi, TV yayıncılığı ve internet bazlı yeni iş modellerindeki büyüme hedefidir. Düzeltiriz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!