70 yıllık Dalan'ın yeni hamlesi

Güncelleme Tarihi:

70 yıllık Dalanın yeni hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2011 13:34

İZMİR-Anadolu’da özellikle Ege ve Akdeniz bölgesi başta olmak üzere zeytinyağlı sabun ve güzellik ürünleri alanında önemli markalardan biri olarak gösterilen Dalan Kimya, ülke içindeki deneyimini uluslararası pazarlara taşıma amacıyla 5 milyon TL’lik d’Olive girişimini başlattı.

Haberin Devamı

Yüzde 100 zeytinyağlı sabunlar alanında lider şirket olarak dikkat çeken Dalan, kalıp sabun, kozmetik, gliserin gibi ürünlerde, Türkiye’de yüzde 12’lik pazar payı ile ilk üç büyük üretici arasında.           

      

2011’de yüzde 10’luk bir büyüme hedefleyen şirket, Türkiye pazarı haricinde, Danimarka, Güney Afrika, ABD ve Avustralya dahil olmak üzere 100’ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.   

    

70’inci yıl kutlaması ve yeni markası D’olive’in tanıtımı için düzenledikleri basın toplantısında konuşan Dalan Kimya Endüstri’nin kurucusu Akın Dalan, “70 yıl önce babam Hamdi Dalan tarafından kurulan bu sabunhane, şimdi yurtdışında onlarca şirkete ihracat yapıyor" dedi.      

       

Haberin Devamı

DOĞAL KOZMETİK TRENDİ

Eğitimini yurtdışında alan ve uluslar arası büyük şirketlerde çalıştıktan sonra Dalan Kimya bünyesine Yönetim Kurulu Üyesi olarak giren Zeynep Dalan, küresel piyasada kadınlar ve erkeklerin doğal kozmetik trendi içinde olduklarına dikkat çekti. 

 

Zeynep Dalan, “Kozmetik ve kişisel bakım, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla büyüyen pazarların başında geliyor. Ülkemizde de kozmetik ve kişisel bakımdaki tüketim, geçen yıl yüzde 9.71 oranında artarak 3 milyar 651 milyon liralık değere ulaştı. Sertifikalı doğal kozmetiğin genel kozmetik pazarındaki payının ise 2012 yılında yüzde 6’ya ulaşması bekleniyor” diye konuştu.

                

5 MİLYON TL’LİK YATIRIM

 

Şirketlerinin d’Olive için bugüne kadar yaklaşık 5 milyon TL’lik yatırım yaptığını belirten Zeynep Dalan, 2011 yılında ayırdığı yatırım bütçesinin ise 1 milyon dolar olduğu ve bu yatırımların artarak devam edeceğinin altını çizdi.

 

Haberin Devamı

d’Olive kapsamında geniş bir ürün yelpazesi geliştiren Dalan, şampuan, saç kremi, el kremi, vücut dağı, yüzde 100 zeytinyağlı el sabunu ve el kremleri olmak üzere kozmetik alanında yeni ürünler pazarlayacak.

 

Ürünlerinin uluslar arası akredite laboratuarlarda test edildiğini söyleyen Zeynep Dalan, sadece müşterilerinin değil, testleri uygulayan kurumlarında da ürünlerin kalitesinden emin olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!