7 yılda 17 milyar lira yatırdı ‘cep’ten aylık 309 dakika konuşmayla rekortmen oldu

Güncelleme Tarihi:

7 yılda 17 milyar lira yatırdı ‘cep’ten aylık 309 dakika konuşmayla rekortmen oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2011 00:00

Cep telefonundan konuşturmada 309 dakikayla rekor kırdıklarını belirten Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Bir saniyede ‘Seni seviyorum’ denmesine gönlümüz razı olmadı. Avea çok konuşanların, sevgililerin, dostların operatörü olduk” dedi. 2011’i depar yılı olarak belirlediklerini dile getiren Akdemir, 7 yılda 17 milyar TL yatırım yaptıklarını da söyledi.

Haberin Devamı

AVEA, 2011 yılının ikinci çeyreğinde 759 milyon lira gelir açıklarken, cep telefonuyla konuşma süresini 309 dakikaya çıkardı. Avea CEO’su  Erkan Akdemir, cep telefonuyla kişi başı konuşturma sürelerini üst lige çıkardıklarını belirterek, “Aylık konuşma süresi geçen yıl 268 dakikaydı. Bu yıl rekor kırarak 309 dakikaya çıkardık. ‘Seni seviyorum’ bir saniyede söylenmesin, yanlış anlamaya neden olamasın diyoruz. Avea çok konuşanların, sevgililerin, dostların, dertlilerin, aşıkların operatörü oldu” dedi.

17 milyar TL yatırım

Akdemir, konuşma süresinin artmasının altında inanılmaz bir yatırım ve altyapı bulunduğuna işaret ederek, milyonlarca kelime konuşturmak için yatırıma devam edeceklerini söyledi. Avea’nın 23 Haziran 2004’te Aria ve Aycell’in birleşmesiyle kurulduğunu hatırlatan Akdemir, geçen 7 yılda 3G lisansı dahil 17 milyar lira yatırım yaptıklarına dikkat çekti.

Haberin Devamı

2011 depar yılı

Erkan Akdemir, 2011 yılında depara kalktıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Hedefimizi kârlı büyüme olarak belirledik. 2010’da kapattığımız vitesi büyüttük. 2011 yılında farklı stratejilerle piyasaya girdik. Büyümemiz daha ön planda. Bu ilk üç ve ikinci üç aya yansıdı. Yılın ikinci çeyreğinde 759 milyon TL gelir elde ettik. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artışı gösteriyor. Geliri artırırken kârlılığı da muhafaza ettik.”

5.4 milyon faturalı abone

Abone başına gelirin 20 TL’yi aştığına da değinen Akdemir, şu bilgileri paylaştı: “Abone başına geliri en yüksek operatörüz. Abone sayımız da geçen yılın ikinci çeyreğine göre 756 kişi artarak 11.5 milyondan 12.2 milyona çıktı. Faturalı abone sayımızda hızlı büyüyerek 5.4 milyona ulaştı. Gelire göre pazar payımız da yüzde 20’yi geçti.”

19 bin baz istasyonu var

Akdemir, 7 yılda rakamlarındaki değişimi ise şöyle anlattı: “Birleşme sırasında 6.1 milyon olan abone sayısı bu yılın ilk yarısında 12.2 milyona çıktı. Pazar payımız yüzde 12.7’den 20.3’e yükseldi. 163 dakika olan abone başına ortalama konuşma süresi 309 dakikaya çıktı. 2005’te 6 bin 612 olan iletişim kulesi (baz istasyonu) sayısı, 19 bin 341’e ulaştı.”

Haberin Devamı

Demirer: Reklamlarda geniş bir alan bıraktı

AVEA’nın 7’inci yıl toplantısında Avea’nın yeni reklam yüzü komedyen Ata Demirer de katıldı. Avea üst yönetimi, Demirer’le beraber 7’nci yıl pastasını kesti. Ata Demirer “Avea reklamlarda her komedyene nasip olmayacak geniş bir alan bıraktı bize. O yüzden ben çok memnunum. Avea son 7 yılda altyapıyı büyüttü. Bununla örtüşen benden daha iyi komedyen bulamazdı” dedi. Demirer bir soru üzerine de, “Eyvah Eyvah film serisinin üçüncüsünü düşünmüyorum. Ama yeni film projesi olursa Avea’yı sponsorluk ister misiniz diye teklif edebilirim” yanıtı verdi.

Data trafiği 10 kat arttı

3G üzerinden taşınan data trafiğinin de on kat arttığını dile getiren Erkan Akdemir, şöyle konuştu: “Her gün yüzde 10’luk büyüme devam ediyor. Cep telefonundan internet kullanımı ve cep modemleriyle kullanımın her ikisi de artıyor. Ama cep telefonu üzerinden kullanım diğerine göre daha hızlı. Data trafiğinde ise sosyal medya ağırlığı var.”

Haberin Devamı

Ekonomik önlemlerde negatif işaret yok

ERKAN Akdemir, ekonomideki gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “Cari açıktaki büyümenin getirdiği endişe makro ekonomi politikalarına da sirayet etti. Türkiye’de ciddi endişe verici gelişmeler yok. Alınan önlemler aşırı büyümeyle ilgili. Sektörümüzdeki büyüme ülkenin ekonomik büyümesini de olumlu etkiliyor.”

Üçüncülüğe razı değiliz agresifliğimiz sürecek

ERKAN Akdemir, bir gazetecinin ‘üçüncülüğe razı mısınız’ sorusuna “Razı değiliz. Öyle olsak bu kadar yatırım yapmayız. Agresifliğimiz sürecek” yanıtını verdi. Akdemir, ara bağlantı ücreti konusunda ise gönlünün ‘sıfır’dan yana olduğunu söyledi.

Yedi yılda yedi ilke imza attı

Haberin Devamı

KURULU-ŞUNDAN beri geçen yedi yılda Avea’nın sektöre pek çok yenilik getirdiğini belirten Erkan Akdemir, bu yedi yeniliği şöyle sıraladı:
Öğretmen, öğrenci, kamu gibi konuşma aileleri oluşturduk. Bu üçü en büyük, en sadık ve en çok gelir yaratan gruplar.
Her yöne tarifeleri çıkardık. Bu Türk telekom tarihindeki en önemli gelişmelerden biri.
İletişimi özgürleştirdik. 2004 yılında ortalama ücret 33 kuruşken, şu anda 9 kuruş.
Müzikte ilklere imza attık. Müziği cebe ve bilgisayara indirdik. Şu anda repertuvarımızda 3 milyon şarkı bulunuyor. Dijital müzik piyasasında Avea yüzde 40’la pazar lideri.
Alo Doktorum ve Mobil Tahlil’le cepten sağlık hizmeti başlattık.
Altıncı ilkimiz dünyada bir ilk olan Yakın Alan İletişimi (NFC) uygulamamız. Garanti Bankası ile birlikte kredi kartını cebe taşıdık.
Yedincisi ise Facebook uygulamamız. Konuşturan sayfa kampanyasıyla sosyal medya üzerinden gerçek ürün veren bir kurgu gerçekleştirdik. Bu uygulamayı 1.5 milyon kişi beğendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!