600 milyon dolara 3 proje

Güncelleme Tarihi:

600 milyon dolara 3 proje
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2013 00:00

NUROL GYO, İstanbul’da 600 milyon dolarlık üç projeye yatırım yapıyor. İlk projenin 140 milyon dolar yatırımla inşa edilen Nurol Tower projesi olduğunu söyleyen Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, “2013’te bu üç projenin yanı sıra yeni projeleri de değerlendirmeye alabiliriz. Toplam yatırımlarımız 1 milyar doları aşabilir” dedi.

Haberin Devamı

NUROL Holding’in iştiraklerinden Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), bu yıl İstanbul’daki üç büyük projesine odaklanıyor. İstanbul’daki üç projeden ilkinin 140 milyon dolar yatırımla inşa edilen Nurol Tower projesi olduğunu söyleyen Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, Basın Ekspress Yolu ile Türk Telekom Arena Stadı’nın Seyrantepe projesine toplamda 600 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi. Aykaç, “Nurol GYO 2013’te bu üç projenin yanı sıra yeni projeleri de değerlendirmeye alacak. Böylece toplam yatırımlarımız 1 milyar doların üzerine çıkabilir” dedi.

TOKİ’DEN PEŞİN ALDI

Bu yıl yapacakları yatırımlar hakkında bilgi veren Musa Aykaç, şunları söyledi: “İstanbul Mecidiyeköy’de 7 bin metrekarelik bir alanda inşa ettiğimiz Nurol Tower’ı, hem işyeri hem de yaşam alanı ihtiyaçlarını karşılayacak ‘EvOfisEv’ konseptiyle hayata geçiriyoruz. Bu yılın son çeyreğinde kaba inşaatını tamamlamayı planlıyoruz. Nurol Tower’ın arazisini TOKİ’ye 111.8 milyon lira gelir taahhüt ederek satın almıştık. Ancak proje başlamadan önce taahhüt ettiğimiz bedeli peşin verdik ve arazi tamamen bizim oldu.”

Haberin Devamı

İKİNCİ PROJE MAYISTA

Bu yıl ikinci projelerinin Hürriyet Medya Towers’ın bulunduğu Basın Ekspress Yolu’ndaki 55 bin metrekarelik arsa üzerinde gerçekleşeceğini ifade eden Musa Aykaç, şöyle konuştu: “Ruhsat aşamasına geldiğimiz projeyi bir yaşam vadisi olarak tasarladık. Toplam Bu projeyi karma bir proje olarak planladık. Ağırlıklı konutlardan oluşan projede bin 112 adet konut, 22 bin metrekarelik ofis bloku, 70 adet ticari ünite ve 180 odalı 4 yıldızlı otel bulunacak. 300 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin toplam yatırım bedeli ise 330 milyon dolar olacak. Projeyi mayıs ayında satışa çıkarmayı planlıyoruz.”

NAKO’YU BEKLİYOR

Üçüncü projelerinin ise Türk Telekom Arena Stadı’nın yanında yer alan 9 bin 500 metrekarelik alanda inşa edecekleri Seyrantepe projesinin olacağını kaydeden Musa Aykaç, “Bu projemizde inşaat başladı. Konut ve ofislerden oluşacak bir proje hazırlanıyoruz. Yatırım bedeli 120 milyon dolar olacak” dedi. Görüşmede oldukları Nako arazisiyle ilgili de bilgi veren Aykaç, “Arazi muhteşem bir lokasyona sahip. Haziran başında nihai karar alınacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

5 bin dolardan satışa çıktı

MECİDİYEKÖY’de yer alan Nurol Tower, 243 adet ev-ofis, 12 adet ofis, çarşı katında da 36 adet dükkan ve mağaza olmak üzere toplam 291 bağımsız bölümden oluşuyor. 133 metre yükseklikteki 32 katlı Nurol Tower, üçgen formda tek blok inşa ediliyor. Nurol Tower’da 73 metrekare ile 193 metrekare arasında değişen büyüklüklerde ‘evofisev’ seçenekleri yer alıyor. Nurol Tower’ın 5 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıktığını, ortalama metrekare fiyatının ise 6 bin 200 dolar olduğunu açıklayan Musa Aykaç, projenin metrekare bazında yüzde 16’sının ön taleple satıldığını belirtti.

En çok kazandıran şirket oldu

NUROL GYO’nun, İMKB’de 2012 yılında yüzde 402’lik artışla piyasa değerini en fazla yükselten şirket olduğunu söyleyen Musa Aykaç, “Gayrimenkul yatırımcısının yanı sıra şirketimizin hisse senetlerini tercih eden yatırımcılar da kazandı. Şimdi hedefimiz Nurol GYO’yu temettü dağıtan bir şirket haline getirmek olacak” dedi. Hedeflerinin ilk 5 GYO arasında yer almak olduğunu ifade eden Aykaç, “Başladığımızda 23’üncü sıradaydık ve 2012 yılını GYO’lar arasında 8’inci sırada kapattık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!