56 ülkenin devlet başkanları 5 yıldızlı otelleri kapattı

Güncelleme Tarihi:

56 ülkenin devlet başkanları 5 yıldızlı otelleri kapattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 11:02

Suudi Kralı Selman, Çırağan Kempinski’yi kapatırken, İran Cumhurbaşkanı Ruhani CVK Bosphorus’u, Katar Emiri Al Sani de Ritz Carlton’ı tercih etti

Haberin Devamı

Habertürk'ten Meltem Ersoy'un haberine göre 3 gün süren İslam Zirvesi boyunca Türkiye’ye gelen 56 ülkenin devlet başkanları 5 yıldızlı otelleri adeta kapattı. Suudi Kralı Selman, Çırağan Kempinski’yi kapatırken, İran Cumhurbaşkanı Ruhani CVK Bosphorus’u, Katar Emiri Al Sani de Ritz Carlton’ı tercih etti Her 3 yılda bir gerçekleşen İslam Zirvesi’nin 13’üncüsü 3 günün ardından dün sona erdi. 56 İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkenin devlet ya da hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlenen zirveye katılanlar İstanbul’un en lüks otellerini adeta kapattı. İstanbul turizminin sıkıntılı günler geçirdiği bu sezonda moral olan zirve kapsamında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ve kafilesi Çırağan Kempinski Oteli’ni kapatırken, Katar Emiri Temim Bin Hamad Al Sani’nin Ritz Carlton’da konakladığı öğrenildi. 

Haberin Devamı

Çırağan Kempinski Oteli’nde gecelik konaklama bin 500 TL ile 9 bin TL arasında değişirken, Ritz Carlton’da normal oda fiyatları gecelik 900 TL ile 3 bin TL arasında seyrediyor. Buna ek olarak bir diğer katılımcı İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, CVK Park Bosphorus Hotel Başkanlık Süiti’nde konaklıyor. Söz konusu süit, 850 metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük süiti olma özelliğini taşıyor. 

Zirveye katılan diğer ülkelerden devlet başkanı ve delegelerin Swissotel, St. Regis, Shangri-La, The Marmara, Four Seasons Beşiktaş gibi 5 yıldızlı otelleri doldurduğu da gelen bilgiler arasında.

56 ülkenin devlet başkanları 5 yıldızlı otelleri kapattı

Suudi Arabistanlı yatırımcıların Türkiye’den gayrimenkul alımını kolaylaştırmak ve hızlandırmak adına kurulan ilk “Suudi- Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu”nun imzaları atıldı. İlgili fon ile ilk etapta Türkiye’ye 500 milyon dolarlık yatırım planlanıyor. Türkiye ve Suudi Arabistan arasında karşılıklı artmakta olan yatırımlara yeni bir soluk getirecek olan, kendi alanınında bir ilk olması açısından da büyük önem taşıyan Suudi-Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu, Türkiye’de gayrimenkul sektöründe inşaat ve proje geliştirme konusunda uzun yıllardır faaliyet gösteren Merosa Uluslararası Gayrimenkul Yatırım ve Gulf Group Yatırım ile Suudi Arabistan’ın yatırım şirketlerinden Nomw Capital’ın işbirliği ile hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Dün Türkiye’den ayrılan Suudi Kralı’nın istediği 500 Mercedes haberlere konu olmuştu. Gelen bilgiler, 500 Mercedes’in şoför ihtiyacının farklı illerden karşılandığı, İstanbul’a gelen şoförlerin Sirkeci’de otellerde konakladığı yönünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!