52 yıllık başkanı disipline verdiler

Güncelleme Tarihi:

52 yıllık başkanı disipline verdiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 00:00

İstanbul Ticaret Borsası’nın (İTB) 52 yıldır başkanlık görevini yürüten Nejat Ekrem Basmacı, borsanın itibarını zedeleyici ifadeleri nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Haberin Devamı

Basmacı’nın geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan meclis toplantısında sarfettiği sözler bazı borsa üyelerinde rahatsızlık yarattı. Basmacı’nın bazı İTB yönetim kurulu üyelerini eleştirirken hakaret ettiği, ayrıca İTB Başkanı olarak söylediği bazı sözlerin İTB’nin itibarını zedeledeği iddia ediliyor. Basmacı’nın 1 ay içinde 6 kişilit İTB Disiplin Kurulu’nda dinleneceği ve ihtar alması durumunda başkanlığının düşebileceği söyleniyor.
Başkan çok agresif oldu
52 yıldır İTB Yönetim Kurulu Başkanı olan Nejat Ekrem Basmacı ilk defa geçen dönem yapılan seçimlerde muhalefetle karşılaştı ve seçimi kazanmasına rağmen muhalif grubun İTB’deki etkinliğinin artmasıyla sıkıntı yaşamaya başladı. İTB Meclis Başkanı İslam Ali Kopuz “Nejat abi son günlerde çok agresif oldu. Herkesi tersliyor, bazı yönetim kurulu üyelerine ağır sözler söylüyor. İTB çalışanlarına da benzer sözler söylüyormuş. Bir meclis toplantısından sonra da basına yaptığı açıklamada ‘ofisinde bir çıplak kız var fişini takıp seyrediyorum’ demişti ve bu da İTB’nin itibarını zedeleyici olabilir diye bir düşünce hasıl olmuş. Bu yüzden de disiplin kuruluna verilmiş” dedi.
Basmacı ne demişti
Basmacı’nın “Oda ve Borsa Üyelerine Verilecek Disiplin ve Para Cezaları ile Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Hakkında Yönetmelik Hükümleri Gereğince” Disiplin Kuruluna sevkine neden olan açıklaması “Taksim’de The Marmara’nın arkasında Basmacı Han’ın üçüncü katında yazıhanem var. Şahane bir manzarası var. Bir çıplak kız aldım. Fişini taktığında suyla yıkanıyor. Viskimi içip bu kızı seyrediyorum. Onu bile bırakıp borsaya geliyorum. Bu hastalık değil mi?” şeklindeydi.

Haberin Devamı

Yönetim kurulunu savunmak için istifadan vazgeçmişti

İTB’de muhalefetin ‘istifa et’ baskısına karşılık 52 yıllık koltuğunu bırakmayan Nejat Ekrem Basmacı kendini şöyle savunmuştu: “Uzun yıllar başkanlık yaptığım için Kanuni Sultan Süleyman’a benzetilmekten bıktığımı ve istifa edeceğimi kendim söylemiştim. Çünkü bana sokakta ‘Hürrem Sultan öldü mü’ diye soruyorlar. Ben ‘ayrılacağım’ dedim ama burası kamu niteliğinde bir kurum. Yönetim kurulu töhmet altında kalıyor, bunu idrak etmek lazım. Ben yönetim kurulumu müdafaa edeceğim. Yönetim kurulu mahkemeye verilirken başkan kaçar mı? Ben Nejat Ekrem Basmacı’yım. Ben 50 sene şerefimle, haysiyetimle bu görevi yaptım. Kimse beni haksız yere itham edemez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!