500 milyon ağaç fidanı dikilecek

Güncelleme Tarihi:

500 milyon ağaç fidanı dikilecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2011 13:11

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 500 milyon fidanı toprakla buluşturulacağını bildirdi.

Eroğlu, Sakarya'nın Karasu ilçesinde koruma altına alınan Acarlar Longozu'nda kesilen ağaçlardan bilgisi olduğunu söyledi. Konuyu incelendiğini ifade eden Eroğlu, “Arkadaşlarım inceliyor. İnceledikten sonra bakacağız. Bu tür bazı küçük şeyler büyütülüyor maalesef” dedi.

Türkiye'nin ağaçlandırma çalışmalarında “dünyada bir numara” olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

“Bunu ben söylemiyorum. OECD Genel Sekreteri söylüyor. Ama basın mensupları bundan bahsetmiyor. Orada üç beş tane ağaç kesilmiş. Zaten bir yanlışlık varsa biz cezasını veriyoruz. Basın mensupları güzel şeylerden bahsederlerse memnun olurum. Çünkü Türkiye dünyada örnek bir ülke. Hatta bu yıl Dünya Ormancılık yılı. Biz destan yazdık. Birleşmiş Milletler'deki görüşmemizde bizim başarılarımızdan dolayı 10. Dünya Ormancılık Zirvesi, 2013 yılında Türkiye'de yapılacak. Bunlar büyük bir başarı. Dolayısıyla biz başarılara bakalım birazda.”

Bakan Eroğlu, yapılan ağaçlandırma çalışmalarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Bu sene tohum atmak hariç yaklaşık 500 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Nereden nereye. Biraz da medyamızın bu gibi güzel şeyleri bahsetmesini istiyoruz. Az önce söylediğiniz gibi küçük olaylar olabilir. Zaten cezasını veririz. Ama bu sene 500 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Ayrıca tohum atacağız. Türkiye'yi Sedir ormanları ile kaplayacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!