50 milyon dolara 8 mağaza daha açacak, 1 milyar lirayı bulacak

Güncelleme Tarihi:

50 milyon dolara 8 mağaza daha açacak, 1 milyar lirayı bulacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2011 00:00

Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren Koçtaş, bu yılın sonuna kadar 50 milyon dolarlık yatırımla 8 yeni mağaza açmayı hedefliyor.

Türkiye’de ev geliştirme perakendeciliğinin büyük bir hızla büyüdüğünü anlatan Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, “Migros’tan daha kârlıyız. Türkiye’de 10 milyar dolar büyüklüğe ulaşan bu sektör büyüdüğü sürece biz de bu hızlı tempoyu yatırımlarla destekleyip, 2011’de 1 milyar liralık ciro hedefimize ulaşacağız” dedi.
Hedef 9 milyon ziyaretçi
Adana mağazasının açılışını yapan Haşimoğlu, şöyle konuştu: “Bu yıl 9 milyon ziyaretçi ağırlamayı planlıyoruz. Daha önce hiçbir Koçtaş mağazamızın bulunmadığı Adana’ya bir mağaza açtık. Şehirlerin kabuk değişimi, yazlıklar ve yeni evli çiftler pazara büyük şans sunuyor. Geçtiğimiz yıl 9 milyon müşteriye ulaştık. Bu yılki hedefimiz 12 milyon kişiye hizmet vermek.”
Yüzde 25 büyüyecek
Koçtaş’ın geçtiğimiz yıl yüzde 20 büyüdüğünü belirten Haşimoğlu, şunları dile getirdi: “Bu yıl yüzde 25’e büyüme hedefimiz var. 2010 yılındaki 800 milyon liralık ciromuzu da 1 milyar liraya ulaştırmayı planlıyoruz. Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu’nda perakendenin yüzde 25, turizmin de yüzde 25-30’luk payı var. Irak’a da ihracata başladık. İhracatımız 6 milyon doları geçti. Orayı her şeyini bizim tedarik ettiğimiz bir mağaza olarak düşünebilirsiniz. Bu modeli yakından takip ediyoruz.”
İhracat kapısı açıldı
Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ise, Adana mağazası ile birlikte Koçtaş’ın toplam satış alanı 165 bin metrekareyi geçtiğini, mağaza sayının da 31’e yükseldiğni belirtti. Adana’da Optimum Alışveriş Merkezi içinde hizmete giren mağazanın toplam 5 bin 500 metrekarelik satış alanına sahip olduğunu hatırlatan Özpamukçu, “Koçtaş’da ürünler yüzde 85 yerlilik oranına sahip. Avrupa’nın lider ev geliştirme perakendecisi olan ortağımız Kingfisher-B&Q da Türkiye’de açtığı kaynak araştırma ofisi ile pazarı yakından takip ediyor. Kingfisher’in olduğu yerde tedarikçilerimizin de olması, onlara ihracatın kapısını açacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!