50 milyon dolar yatırdılar, lüks konut pazarını seçtiler

Güncelleme Tarihi:

50 milyon dolar yatırdılar, lüks konut pazarını seçtiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2011 00:00

Koç Yapı ve Dervişoğlu İnşaat bugüne kadar sektöre birlikte 50 milyon dolar yatırım yaptı. Koç Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Cenk Koç “Tercihimiz her zaman lüks konuttan yana olacak” dedi.

İKİ yakın arkadaş olan Koç Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Cenk Koç ve Dervişoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk’ün 1996 yılında firmalarını bir araya getirerek kurduğu ortak girişim Koç Yapı ve Dervişoğlu İnşaat, birlikte 50 milyon dolarlık yatırıma imza atarken, 2012 yılına doğru faaliyetlerini hızlandırdı. İstanbul’un merkezi bölgelerine odaklanan ve bugüne kadar birlikte
/images/100/0x0/55eb197af018fbb8f8ab0172
Şengüller Plaza, Korupark Konakları ve Magic Town Konutları’nı inşa eden Koç Yapı ve Dervişoğlu İnşaat, şu anda Bağdat Caddesi’nde Altıner Residence projesini hayata geçiriyor. 2012 planları arasında ise, yine Bağdat Caddesi ve çevresinde gerçekleştirecekleri iki proje yer alıyor.

Lüks projeler yapacak

Geçmişe dayalı uzun dostlukları ile iki firmayı 1996 yılında bir araya getirerek, lüks konut projelerine imza atma hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Hamit Cenk Koç, şunları söyledi: “Koç Yapı İnşaat ve Dervişoğlu İnşaat olarak 16 yıldır inşaat ve yapı yatırım faaliyetlerini sürdürüyoruz. Bugüne kadar sektöre birlikte 50 milyon dolar yatırım yaptık. Şengüller Plaza, Korupark Konakları ve Magic Town Konutları’na imza attık. Magic Town Konutları’na 15 milyon dolar yatırdık. Tercihimiz her zaman lüks konutlardan yana olacak.”

Cadde’de rezidans

Şu anda Bağdat Caddesi’nde yürüttükleri Altıner Residence projesi hakkında da bilgi veren Hamit Cenk Koç, şöyle konuştu: “Tek bloktan oluşan 1150 metrekare arsa üzerinde, 3 bin 722 metrekare kapalı alanda, 24 dairesi ile hayata geçirilen Altıner Residence’nin temelleri atıldı. Metrekaresinde 5 ile 6 bin lira fiyat aralığı ile müşterilerimize yüzde 25-30 oranında kazanç sağlamayı taahhüt ediyoruz. Standart dairelerimizin fiyatları 685 bin TL’den başlıyor. Deniz manzaralı olan dairelerimiz ise 750 bin TL’den başlıyor. Dubleks daire fiyatları 1 milyon 350 bin TL. Üst gelir grubunu hedefliyoruz. Bağdat Caddesi önemli bir lokasyon. Yer temini konusunda seçici oluyoruz.”

2012’de iki proje gelecek

2012 yılı hedeflerini de anlatan Osman Öztürk, “Yine Bağdat Caddesi çevresinde rezidanslar inşa ederek, en az iki proje gerçekleştireceğiz. Her iki projede de 25-30 konut olmasını hedefliyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan İstanbul’un iş merkezi Büyükdere Caddesi’ndeki plaza projemiz de gündemimizde yer alıyor” diye konuştu.

Evora İstanbul 100 milyon lirayı yakaladı, ikinci etap satışa çıktı

TEKNİK Yapı’nın Emlak Konut GYO ile birlikte hasılat paylaşımı modeliyle Tuzla’da gerçekleştirdiği Evora İstanbul projesinin ikinci etebı satışa sunuldu. İlk etabındaki 1509 daireyi ekim ayında satışa çıkaran ve kasım ayında Emlak Konut GYO projeleri arasında şampiyon olan Evora İstanbul’un ikinci etabı olan Marmara’da 863 dairenin fiyatları 90 bin liradan başlıyor. Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, “Evora İstanbul Marmara’yı da 2012’nin ilk günlerinde satışa sunulacak şekilde hazırlamıştık. Ancak ilk etap için gelen misafirlerimizden her üç kişiden biri deniz manzarası istediği için ikinci etabı, ilk etapta yer alan daire satışları yüzde 100 tamamlanmadan önce satışa sunduk” dedi.

Yüzde 7 peşinat

Durbakayım, şu bilgileri verdi: “İkinci etapta metrekare birim fiyatı 1731 liradan başlıyor. Stüdyo daireler 90 bin lira, 1+1 daireler 107 bin 100 lira, 2+1 daireler 169 bin 600 lira, 3+1 daireler 237 bin 200 lira ve 4+1 daireler de 327 bin 900 liradan başlıyor. Evora İstanbul Marmara’daki daireler yüzde 7 peşinat ve uygun ödeme koşullarıyla satışa sunuluyor. ”
Evora İstanbul’da satılan konut sayısının 800’e ulaştığını, yaklaşık 30 bin kişinin satış ofislerini ziyaret ettiğini anlatan Nazmi Durbakayım, “Taahhüt ettiğimiz ciro 1 milyar liraydı. Ancak bizim hedefimiz 1.5 milyar lirayı yakalamak. Şu anda da 100 milyon lira realize oldu” diye konuştu.

Emlak Konut GYO bu yıl 11 bin 500 konut sattı

EMLAK Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Hakan Akbulut, şu anda bünyelerinde 5.5 milyon metrekare arsanın bulunduğunu belirterek, “2003 yılından bu yana 63 bin konutun projelendirmesini yaptık, bir kısmını tamamladık, bir kısmının satışına devam ediyoruz. Okul, spor, sağlık tesisleri de teslim ettik. 2010 yılında 7 bin 700 konut satan Emlak Konut GYO, bu yıl satış rakamını kasım ayı itibariyle 11 bin 500’e taşıdı. Yıl sonunda bunun daha da yükseleceğini bekliyoruz” diye konuştu.

İnanlar Van’da yurt binasına başlıyor

VAN depreminin ardından yardım için harekete geçen İnanlar İnşaat, Van’da yurt yapacağını açıklamıştı. İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, 2 yurt binası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Serdar İnan, 7 dönüm arazi üzerinde yer alacak prefabriklerle ilgili sözleşme sürecini tamamlayarak 256 yatak kapasiteli yaklaşık 2 bin metrekarelik yurt binalarının siparişlerini verdiklerini belirterek, “Nisan 2012’de yurt binasının ilk etabının işletmeye alınması planlanıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!