5 yıldızlı ilk sefer

Güncelleme Tarihi:

5 yıldızlı ilk sefer
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 00:44

İstanbul Havalimanı’ndan ilk resmi uçuş dün TK 2124 koduyla Ankara’ya gerçekleşti. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın da katıldığı uçuşta Ankara’nın üzerinde ‘zafer turu’ atıldı. Aycı, “İstanbul Havalimanı ile sadece havada değil yerde de 5 yıldızlı marka olmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim’de açılan İstanbul Havalimanı’nda dün ilk gün heyecanı yaşandı. Havalimanı girişinden uçağa binene kadar yüzlerce görevli yolcuların sorunsuz şekilde geçiş yapabilmesi için çalıştı. Havalimanı girişi ve uçağa binişlerde hostesler yolculara karanfil verdi. Aynı zamanda THY’nin ikram şirketi Do&Co da yolculara tatlı ve lokum ikramı yaptı.

5 yıldızlı ilk sefer

THY’nin davetlisi olarak katıldığımız İstanbul Havalimanı’ndan ilk tarifeli uçuş saat 11.10’da kalkan TC-LJF Ortaköy uçağı ile Ankara’ya yapıldı. İlk uçuşun şerefine TK 2124 sefer sayılı uçak, Esenboğa Havalimanı’na ilk Meclis’ten başlayarak Anıtkabir, Çankaya, Yeni Meclis Binası ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi dahil olmak üzere başkentin değerlerini selamlayarak ‘zafer turu’ attı. İlk resmi uçuşta THY Başkanı İlker Aycı da vardı.

Haberin Devamı

30 MİLYAR DOLAR

5 yıldızlı ilk sefer

İlk uçuşta gazetecilere açıklamalar yapan Aycı, İstanbul Havalimanı’nın THY için çok önemli olduğunu anlatarak, “THY olarak çift haneli büyümeler yaşıyoruz. Bu büyümede kargonun payı artacak. Bugün iştiraklerimizin değeri 5-6 milyar dolar. THY’nin değeri 12 milyar dolar. Grubun değeri 21 milyar dolar. Bu rakam 2023’te 30 milyar dolara ulaşacak. Marka bilinirliği olarak dünyada iki numaraya yerleştik. İstanbul Havalimanı’nın bize hem havada hem karada büyük katkısı olacak. Artık havada 5 yıldız, yerde 3 yıldız olmak yok. Havada ve karada 5 yıldız olacağız” dedi. Aycı, şöyle konuştu: “İstanbul Havalimanı’nın açılmasını sabırsızlıkla bekliyorduk. Çift haneli büyüyen bir şirketiz. İstanbul’un avantajlarını kullanıp, yeni ticari gelişimleri doğru kullanarak pazar payı elde etmeye çalışıyoruz. Afrika ve Asya yatırımları ile kalıcı adımlar atıyoruz. Hava kargoda ilk 8’e girdik. Hedef kargo binamızla modern sistemleri kullanıp 2 milyon ton kapasite ile ilk 5’e girmek. Daha sonra 4 milyon tona ulaşarak 2023’te ilk 3’e yerleşmek.”

Haberin Devamı

BAKAN YOLCULARA SESLENDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, kuledeki telsiz aracılığıyla uçaktaki yolculara hitap etti.
Bakan Turhan, “İstanbul Havalimanı’ndan kalkan ilk uçağın yolcuları olarak sizleri tebrik ediyorum. Dünya sivil havacılık tarihine altın harflerle yazılacak olan bu seyahatin mensupları olarak çok şanslısınız” şeklinde konuştu.

KAPTANDAN DUYGUSAL ANONS

İLK resmi uçuşu yapan sorumlu kaptan pilot Boğaç Atıcı, yaptığı anons sonrası uçakta alkış aldı. Boğaç Atıcı, “85 yıllık tarihimizdeki en büyük ve heyecan verici uçuşu gerçekleştiriyoruz. İstanbul Havalimanı bugün dünya havacılığında yeni bir sayfa açıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

İLK UÇUŞA ÖZEL MÖNÜ

İSTANBUL Yeni Havalimanı’ndan yapılan ilk uçuşta Do&Co da özel mönü hazırladı. Mönüde somon füme ve kereviz salatası, ızgara tavuk şiş ve çikolata mus vardı.

SU 4.5 TL

İSTANBUL Havalimanı’nda hizmet veren ilk yeme-içme noktalarında fiyatları da inceledik. Diğer havalimanlarına göre daha uygun fiyat sunulduğu gözlendi. Cam şişe küçük su 4.5 TL’ye çay ise 4.75 TL’ye satılıyor.

LİMAK: İSTANBUL HAVALİMANI’NDA HİSSE SATMAYACAĞIZ

HÜRRİYET yazarı Uğur Cebeci’nin, “Türk Hava Yolları’nın (THY), önceki gün hizmete giren İstanbul Havalimanı’nda Limak’a ait olan yüzde 20 hisseyi satın almak üzere görüştüğü” yönündeki yazısına ilişkin Limak Grubu’ndan açıklama geldi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “İstanbul Havalimanı’nın yapımını ve işletmesini üstlenen İGA Havalimanları İşletmeleri AŞ’deki hisselerimizi satmak yönünde bugüne kadar hiçbir şirket ile bir temas veya görüşmemiz olmamıştır. Limak olarak Türkiye açısından çok stratejik olduğuna inandığımız böyle önemli bir projede yer almaktan dolayı son derece memnun olduğumuzu ve gurur duyduğumuzu da özellikle vurgulamak isteriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!