5 trilyonluk TEM tokadı

Güncelleme Tarihi:

5 trilyonluk TEM tokadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

TEM Marketler zincirinin sahibi Muhsin Arslan ve iki kardeşi, piyasaya 5 trilyon lira borç takarak kayıplara karıştı. Muhsin Arslan ile kardeşleri Mustafa ve Faik Arslan hakkında karşılıksız çekten gıyabi tutuklama kararı çıktı.

PİYASAYA yaklaşık 5 trilyon liraya yakın borç taktığı öne sürülen, alacaklıları kapıya dayanan ve haklarında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan TEM marketler zinciri sahibi Muhsin Arslan ve iki kardeşi, kayıplara karıştı. Hırsızlık yaptığı gerekçesiyle 1994 yılında 15 yaşındaki bir çocuğu, üzerine ‘‘Ben hırsızım’’ yaftası taktırıp, mağazanın duvarındaki çengele astıran Muhsin Arslan, kamuoyunda ‘‘İsmar celladı’’ olarak tanınıyor. İSMAR'dan ayrılarak kardeşleri Mustafa ve Faik'le İstanbul Gıda Sanayi ve Ticaret şirketi'ne bağlı TEM marketler zincirini kuran Muhsin Arslan kısa sürede mağaza sayısını 10'a yükseltti. Ancak gıda ve temizlik piyasasından aldığı malların karşılığını ödemekte güçlük çeken Arslan, bankalara da yüklü miktarda borçlandı. Arslan ödeme güçlüğü içine düşünce, marketlerinden ikisini Kiler'e, kalanlarını da çeşitli şirketlere sattı. 1.5 trilyon liralık alacağı bulunan et toptancısı Mustafa Göktaş ise TEM marketlerinden dördüne el koydu.

ÇEK KESME YASAĞI

Muhsin Arslan ile kardeşleri Mustafa Arslan ve Faik Arslan hakkında, Pamukbank Güngören Şubesi'ne ait 1 milyar 85 milyon değerinde karşılıksız çek kesmek suçundan yargılandıkları Bakırköy 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nce gıyabi tutuklama kararı çıktı. Mahkeme, tutuklama kararında sanıkların savunma yapmaktan kaçındıklarını gerekçe gösterdi.

Pamukbank Güngören Şubesi, Muhsin Arslan'ın hakkında çek kesme yasağı olduğu halde 98 kişiye çek kestiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Bunun üzerine Muhsin Arslan ve kardeşleri hakkında çek kanununa muhalefet suçundan Asliye Ceza mahkemelerinde çok sayıda dava açıldı. Pamukbank şikayet dilekçesinde ‘‘Bankanızda hesabı bulunan Muhsin Arslan'ın çek karnesi iptal edildiği, bir yıl süreyle çek kesmesi yasaklandığı halde aykırı davrandığı tespit edilmiştir. Bankanıza ait çeklerin karşılıksız çıktığı, düzeltme hakkını 7 gün içinde kullanması için tebligat gönderildiği halde çek kesmeye devam etmiştir’’ denildi.

BÜYÜK KONUŞUYORDU

Arslan'ın, Yenibosna'da Londra Camping'in arsasında yapımına başladığı dev alış veriş merkezinin inşaatı da durdu. Türkiye'nin en büyük mağazası olacağı belirtilen işşaatı kat karşılığı yapmaya başlayan Muhsin Arslan, taahütlerini yerine getiremeyince arsa sahibi Londra Camping şirketi, sözleşmenin feshi için mahkeme başvurdu. Bankalar başta olmak üzere çok sayıda alacaklı da Arslan hakkında haciz kararları aldırdılar. Market sektörü Muhsin Arslan'ın yılbaşından önce yurtdışına kaçacağını öne sürerken, Florya'daki evinden taşındığı da öne sürüldü. Ancak Florya, Birgül Sokak'taki Birgül Apartmanına giden Hürriyet muhabirleri, daire zilinden adının söküldügünü saptadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!