5 bin YTL’ye salonlu mutfaklı, banyolu tekne

Güncelleme Tarihi:

5 bin YTL’ye salonlu mutfaklı, banyolu tekne
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2005 00:00

25’inci yılını kutlayan İstanbul Boat Show Fuarı’nı organize eden NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu, ‘Türkiye’de yelken, tekne denince lüks bir keyif algılanıyor, oysa gerçek bu değil. 5 bin YTL’ye içinde oturma salonu, mutfağı, banyosu olan bir gezinti teknesi alınabilir’ dedi.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, CNR Fuar alanında 25’inci kez deniz tutkunları için kapılarını açacak Boat Show Fuarı hakkında yapılan bilgilendirme toplantısına NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu, Burla Makine Ticaret/Yamaha Departman Müdürü Yavuz Sipahi, Marina Deniz Araçları Yönetim Kurulu Başkanı Işık Aylan, Borusan Güç Sist. San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Sinan Yükeb, Top Leisure Yat İşl. A.Ş. Genel Müdürü İskender Akbaş, Gorbon Yachts Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Gorbon ve Volvo A.Ş. Pazarlama Direktörü Cana Reutergardh katıldı.

DÜNYA 4’ÜNCÜSÜYÜZ: Türkiye’nin tekne, gemi, yat, mega yat ve yelkenli üretimindeki büyük başarılarının gözden kaçırılmaması gerektiğini vurgulayan Serkan Tığlıoğlu, ‘1980 yılından beri organize ettiğimiz Uluslararası İstanbul Boat Show Fuarı, Avrupa’nın denizcilik alanındaki en büyük 4 fuarı arasında yer alıyor. Sektör son yıllarda 500 milyon doları bulan büyük bir pazar haline geldi’ dedi. Marina Deniz Araçları Yönetim Kurulu Başkanı Işık Aylan da şunları söyledi: ‘Türkiye’de üretimi devamlı artan pazarlardan biri olan tekne, gemi, yat, mega yat ve yelkenli üretimi ülkemize 2003 yılında 111 milyon dolar, 2004 yılında 114 milyon dolar 2005 yılında da 156 milyon dolar girdi sağlamıştır. 1997’den bu yana megayat üretiminde dünyada dördüncüyüz. İhraç ettiğimiz tekneler tüm Dünyaya ulaşıyor.’

4.15 METRELİK BOT: Fuarda, Tansal Marin’e ait 4.15 metre boyunda family boat en küçük botu 20 metre boyundaki Marina Deniz Araçlarına ait Carianda Trawler mega yatı en büyük tekne. 17-25 Aralık’ta deniz tutkunlarını buluşturacak Uluslararası İstanbul Boat Show Fuarı’nı ziyaret edenler en az 4.15 en fazla 20 metre boyunda 152 tekneyi bir arada görebilecekler. Fuarda sergilenecek teknelerin en düşük ağırlığı 250 kilogramdan başlayıp 30 bin kilograma kadar uzanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!