5 bin megavatı bulacak 6 milyon kişiye ulaşacak

Güncelleme Tarihi:

5 bin megavatı bulacak 6 milyon kişiye ulaşacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2011 00:00

EnerjiSa’nın 2009 yılında özelleştirme kapsamında devraldığı Başkent EDAŞ, faaliyetlerini bundan sonra Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. adıyla sürdürecek.

Haberin Devamı

Sabancı Holding ve Avrupa’nın önde gelen elektrik şirketlerinden biri olan Verbund ortaklığında faaliyetlerini sürdüren Enerjisa’nın yenilenen yüzünü ve müşteri odaklı gerçekleştirilen projelerini tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’de hayat standardının belirgin bir şekilde yükseldiğini, refah artışı ile enerji kullanımında da talebin paralel oranda arttığını ifade etti. Sabancı, “2015 yılında en az 5 bin megavat kurulu güce ve en az 6 milyon müşteriye ulaşan dağıtım şebekesinde ülkenin yüzde 10’unu hedefledik Enerjisa bu hedefe doğru ilerliyor” dedi.
1600 megavat üretim
Enerjisa’nın bugün 1600 megavata yaklaşan fiili üretimi, 2 bin 600 megavat inşa halinde olan yatırımları ve 1000 megavat lisans halinde anlaşması bulunduğunu söyleyen Güler Sabancı, “Dolayısıyla üretim ağında bu hedefe doğru ulaşıyoruz. Dağıtımda ise özelleştirmede ilk dağıtım bölgesi özelleştirmesini biz aldık ve Başkent Dağıtım Bölgesi ve bununda kapsamında Ankara, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kırklareli, Kastamonu ve Çankırı illerimiz bulunuyor. Bu bölge ile de birinci aşamasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz” diye konuştu.
Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman da şöyle konuştu: “2015 yılı için 5 bin megavat kurulu güç hedefi koyduk. Bu rakamın yarısı yenilenebilir enerjiden oluşacak. Verbund ile 2020 hedeflerini konuşmaya başladık.”
Enerji üretim tarafında 2015 yılına kadar toplam 5.5 milyar Euro’luk yatırım  yapacaklarını kaydeden Hakman, şu ana kadar
1 milyar Euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştiğini dile getirdi. Hakman, bir dağıtım bölgesi daha
almanın hedefleri arasında bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Güzel bir hikaye başlatacağız

VERBUND Yönetim Kurulu Üyesi Günther Rabensteiner, sürekli gelişim için stratejik vizyonu vurguladı ve “Beraber çok güzel bir hikaye başlatacağız, Türkiye enerji piyasasını geliştirmede büyük rol oynayacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!